ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ηλεία: Μείωση τουρισμού με κλειστά ιαματικά λουτρά της λίμνης Καϊάφα

Ηλεία: Μείωση τουρισμού με κλειστά ιαματικά λουτρά της λίμνης Καϊάφα

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η καθυστέρηση που παρατηρείται στη λειτουργία των ιαματικών λουτρών της λίμνης Καϊάφα. Ο Καϊάφας αποτελεί ίσως τη δημοφιλέστερη λουτρόπολη των Βαλκανίων, καθώς προσελκύει αυξημένο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.

Παράλληλα αποτελεί σημείο αναφοράς στις διεθνείς εκθέσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μια και οι φωτογραφίες του είναι οι πλέον αναγνωρίσιμες διεθνώς Ωστόσο, μέχρι στιγμής γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν έχουν επιτρέψει τη λειτουργία του παρότι ήδη έχει συμπληρωθεί ο μισός Ιούνιος, γεγονός που προξενεί δυσαρέσκεια τόσο στους επισκέπτες, όσο και στους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.

Η Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πηγών που έχει συστήσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) έχει ξεκινήσει σταδιακά το τελευταίο τρίμηνο τη διαδικασία αναγνώρισης των ιαματικών πηγών της χώρας, έχοντας έως τώρα καταρτίσει λίστα με 20 πηγές, η οποία συνεχώς ανανεώνεται. Στη συγκεκριμένη λίστα δεν περιλαμβάνονται τα λουτρά της λίμνης Καϊάφα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εύλογη ανησυχία όσον αφορά την επίσημη αναγνώρισή τους αλλά και τη λειτουργία τους.

ΠΗΓΗ Ραδιο-Κυπαρισσία