ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μακρόν στην Ελλάδα: Μετά την Πνύκα, το ραντεβού με τα «μεγάλα πορτοφόλια»

Ο Μακρόν στην Ελλάδα: Μετά την Πνύκα, το ραντεβού με τα «μεγάλα πορτοφόλια»

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αυτή την ώρα,παρουσία του Αλέξη Τσίπρα,η συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης των επικεφαλής ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» - Όλες οι εξελίξεις στο Newsbomb.gr

Εμανουέλ Μακρόν | Ειδήσεις: Μετά τα επαινετικά λόγια που απεύθυνε από το λόφο της Πνύκας για την Ελλάδα και τις θυσίες των πολιτών της αλλά και για το ιδεώδες της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στρέφει το βλέμμα του στα επιχειρηματικά deals που έχουν προγραμματιστεί να κλειστούν σήμερα, Παρασκευή (08/09/2017) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η παρουσία Γάλλων επιχειρηματιών και στελεχών γαλλικών ομίλων στη συνοδεία του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, τονίζει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά και την ελληνική οικονομία γενικότερα.

niarxos flags

Ξεκινώντας την προσφώνησή του προς τον Γάλλο πρόεδρο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται στη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» καθώς, όπως είπε «σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως το όραμά μας για επιστροφή στην κανονικότητα, δεν σημαίνει να επιστρέψουμε στο καθεστώς προ της κρίσης, με τις γνωστές στρεβλώσεις. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να δώσουμε μάχη ενάντια στην ανεργία», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η μάστιγα του brain drain καταπολεμάται μόνο με την προσέλκυση νέων επενδύσεων».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική τοποθεσία της Ελλάδας και σημείωσε πως «στόχος είναι η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα hub νέων τεχνολογίων και νέων επενδύσεων».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει θέσει η κυβέρνηση για «ουσιαστικές», όπως είπε, «τομές» σε ό,τι αφορά κυρίως τη διευκόλυνση των επενδύσεων, με έμφαση στην πάταξη της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση των διαδικασιών σε επίπεδο Δημόσιας Διοίκησης αλλά και την εκπόνηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο πρωθυπουργός έθεσε εαυτόν ως επικεφαλής, όπως χαρακτηριστικά είπε, «μιας taskforce» η οποία θα συμβάλει με κάθε τρόπο στη διευκόλυνση της εκπόνησης νέων επενδύσεων.

Μακρόν: Οι γαλλικές επιχειρήσεις στηρίζουν την ελληνική οικονομία

Την ανάγκη να υπάρξουν νέες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αλλά και η Ευρωζώνη να επιδείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τη χώρα, εξέφρασε κατά την αντιφώνησή του ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα και επισήμανε πως η ΕΕ με τη στάση της έσπρωξε τη χώρα σε μη ευρωπαϊκές επενδύσεις. «Από εδώ και πέρα η Ευρώπη θα πρέπει να είναι παρούσα και η Γαλλία θα είναι παρούσα».

«Οι γαλλικές επιχειρήσεις στήριξαν και στηρίζουν την ελληνική οικονομία, αναλαμβάνοντας ρίσκα», υπογράμμισε ο κ. Μακρόν, κάνοντας, παράλληλα, εκτενή αναφορά στη σπουδαιότητα της επιχειρηματικής καινοτομίας.

«Για να κερδίσετε τη μάχη της ανάπτυξης και της απασχόλησης, πρέπει να πρωτοστατήσετε στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν για σήμερα Παρασκευή (08/09/2017)

Στις 11:45 ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Ε. Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16:00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

«Το ΔΝΤ πέθανε, ζήτω το... ΕΝΤ»

Η πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα έφερε δυναμικά στο προσκήνιο την ιδέα σύστασης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου που θα θέσει εκτός το ΔΝΤ και φαίνεται πως βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Μετά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουέλ Μακρόν τόνισε την ανάγκη δημιουργίας Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

Κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μακρόν υποστήριξε την Ελλάδα απέναντι στο ΔΝΤ όσον αφορά στην ανάγκη να κλείσει στην ώρα της η τρίτη αξιολόγηση και τάχθηκε υπέρ της αντικατάστασης του Ταμείου από ένα ευρωπαϊκό θεσμό όπως ο ESM.

«Χρειαζόμαστε μια περισσότερο ολοκληρωμένη Ευρώπη. Έναν κοινό υπουργό Οικονομικών και περισσότερη ευρωπαϊκή φιλοδοξία. Είναι καλή η ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου. Χρειάζεται θάρρος καινοτομία και νέες τεχνολογίες», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Υπέρ της συγκεκριμένης ιδέας τάχθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, μιας και η Αθήνα επιθυμείς την αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα και μάλιστα άμεσα.

Τσίπρας: Με τη βοήθεια της Γαλλίας η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Για τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην αρχή των κοινών δηλώσεων με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Γαλλία ήταν πάντα δίπλα στους Έλληνες. «Και μετά τη δικτατορία και κατά την ένταξη και τα πρώτα βήματα της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και κατά την κρίση, οικονομική και προσφυγική», σημείωσε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα βήματα προόδου που έχει κάνει η ελληνική οικονομία και στις προσπάθειες των Ελλήνων για έξοδο από την κρίση. «Τα πρώτα τρίμηνα του 2017 ήταν θετικά, μία επίδοση που βασίζεται στα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας. Αυτά μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε στο τέλος μίας περιπέτειας, ότι το 2017 θα πετύχουμε ανάπτυξη 2% και τους στόχους μας για το έτος. Στόχος μας επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Εμείς είμαστε έτοιμοι και πιστεύουμε ότι και οι εταίροι μας θέλουν να αποφευχθούν εμπόδια που δημιούργησαν καθυστερήσεις στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Τσίπρας αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς των εταίρων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η απόφαση του Eurogroup για τον αλγόριθμο που κλειδώνει η βιωσιμότητα χρέους τον περασμένο Ιούνιο ήταν εξαιρετικά θετική, και σε αυτό συνέβαλε η γαλλική βοήθεια με την πρότασή της για μηχανισμό που συνδέει βιωσιμότητα χρέους και μέτρα απομείωσης με ανάπτυξη.

«Η επιστροφή Ελλάδας στις αγορές δοκιμαστικά μας γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, η οποία ήταν ευρωπαϊκή κρίση. Ως εκ τούτου το οριστικό τέλος της ελληνικής κρίσης θα σημάνει και το πέρασμα της Ευρώπης σε μία νέα εποχή».

Ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στη συνεργασία με τη Γαλλία για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. «Η Ελλάδα έχει τομείς προτεραιότητας στους οποίους γαλλικές εταιρείες έχουν ενδιαφέρον. Καλωσορίζω το γεγονός ότι ήρθαν μαζί του εκπρόσωποι 40 εταιρειών, τη συμφωνία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο τομέα της αεροδιαστημικής», επεσήμανε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν και οι περιφερειακές εξελίξεις, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο περιφερειακός και παγκόσμιος ρόλος της ΕΕ. Για το προσφυγικό και την Τουρκία, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως πρέπει να παραμείνει σταθερή η ΕΕ στα μηνύματα της προς την Άγκυρα. «Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και των δεσμεύσεων της ευρωπαϊκής Ένωσης προς την τουρκική πλευρά έχει σημασία για την προώθηση αναγκαίων δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη γείτονα», είπε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και για τα δυτικά Βαλκάνια.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για το μέλλον της Ευρώπης.

Μακρόν: Ενισχύστε τις μεταρρυθμίσεις και η ΕΕ θα μειώσει το χρέος

Για τους στενούς δεσμούς Ελλάδας – Γαλλίας μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος στις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι δύο χώρες μας είναι συνδεδεμένες με δεσμούς από την ιστορία. Καθ όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας παράλληλες πορείες. Οι Γάλλοι έχουν μεγαλώσει με τις ταινίες του Γαβρά και τα βιβλία του Καστοριάδη. Ελπίζω περισσότεροι Έλληνες να διαλέγουν ως δεύτερη γλώσσα τα γαλλικά», είπε αρχικά ο κ. Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργός πως η κρίση είναι ευρωπαϊκή και επανέλαβε τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα, επισημαίνοντας πως επανέρχεται σε ανάκαμψη, ανάπτυξη και επενδύσεις.

Ο κ. Μακρόν τόνισε πως πρέπει να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις και πως το ΔΝΤ πρέπει να μην προβάλλει νέους όρους και προϋποθέσεις για να παραμείνει στο πρόγραμμα και η ΕΕ να αναλάβει μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. «Ελπίζω ότι οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν το 2018», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας συμφώνησε πως πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης. «Να συνεχίσουμε το διάλογο με την Ελλάδα. Η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, προστατεύοντας παντού τις ευρωπαϊκές στρατηγικές επενδύσεις», είπε ο κ. Μακρόν εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Ευρώπη βγαίνει σιγά σιγά από την κρίση.

Στην Πνύκα με φόντο τον Παρθενώνα

Με φόντο την Ακρόπολη ο Αλέξης Τσιπρας και ο Εμμανουέλ Μακρόν μιλησαν για το μέλλον της Ευρώπης και συμφώνησαν στην πρόταση για ένα Ευρωπαίο υπουργό Οικονομιικών που θα λογοδοτεί σε μία ισχυρή Βουλή της Ευρωζώνης.

Ο κ. Μακρον ανακοινωσε ότι θα προτείνει έναν οδικό χάρτη στα κράτη μέλη, που δε θέλει όμως να το συζητήσουν οι ηγέτες σε καποια αίθουσα, αλλα να πραγματοποιηθούν λαϊκές συνελέυσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε όλη την Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γάλλος Πρόεδρος

Τη θλίψη του για τα θύματα του τυφώνα Ίρμα που έπληξε τη Γαλλία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος το Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω για το γεγονός ότι σήμερα είσαι εδώ, παρότι η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα από τη φυσική καταστροφή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε στο Γάλλο Πρόεδρο να πετύχει τους στόχους του για τη χώρα του, αλλά και να επιτευχθούν οι στόχοι για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση και την αναγέννησή της.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα «ορόσημο» για τις σχέσεις των δύο χωρών.

«Μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος, κατά το σύντομο διάλογο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μπροστά στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες.

«Για εμένα, η Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε.

Στην αρχή της τοποθέτησής του μίλησε για την καταστροφή στα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου, γνωστοποιώντας ότι θα τα επισκεφθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Οι δύο άνδρες αυτή την ώρα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρακολουθήστε LIVE την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νωρίτερα, δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έγινε στις 13:55 ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μπριζίτ.

Κατά την προσφώνησή του προς τον Γάλλο πρόεδρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες της Ελλάδας για τη στήριξη της Γαλλίας το καλοκαίρι του 2015 σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή κατά την οποία διακυβευόταν η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Είμαι σίγουρος πως ούτε η Ευρώπη θα διατηρούσε την ταυτότητά της, εάν η Ελλάδα έμενε εκτός του ευρώ», είπε ο κ. Παυλόπουλος ενώ έστειλε κι ένα ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα παραμένει πιστή στο δόγμα "pacta sunt servanda" (σ.σ. οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται)» και προσθέτοντας ότι «θα πρέπει και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι να τηρούσουν τις δεσμεύσεις τους».

Παράλληλα, του εξέφρασε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για τα θύματα που προκάλεσε ο τυφώνας Ίρμα στις μικρές Αντίλλες, ενώ του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο έργο του.

IMG 4376 1

Κατά την αντιφώνησή του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε: «Σας ευχαριστω πολύ κ. Πρόεδρε για τα θερμά σας λόγια. Από χθές η Γαλλία θρηνεί μετά τον τυφώνα (...) και να σας ευχαριστήσω για τα λόγια σας και για άλλες χώρες που έχουν πληγεί, πολλοί λαοί είναι θύματα αυτής της φυσικής καταστροφής».

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι προτεραιότητα για τη χώρα του αποτελούν δράσεις για την καταπολέμιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Όλη η κυβέρνησή μου και οι υπουργοί της Γαλλίας θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και θέλω να συγχαρώ την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις. Έγιναν πολλές θυσίες από τους Έλληνες», τόνισε ο κ. Μακρόν και υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρχει μία δυνατή Ευρώπη κοντά στις αξίες της.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μια κοινωνική Ευρώπη και οικονομική ισχύς αλλά στο πλαίσιο των κεκτημένων». «Η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας», τόνισε ο κ. Μακρόν και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή σας ήθελε πάντα να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πιέσεις». «Χρειαζόμαστε μια εσωτερική δυναμη», ανέφερε και ανακοίνωσε πως θα αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για «περισσότερη και πιο κοινωνική Ευρώπη».

Όπως σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, θα ήταν πολύ θετικό να αποκτήσει η Ευρώπη ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, αλλά δεν μπορεί από μόνο του να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα όπως αυτό της Ελλάδας.

«Ήρθα με πολυάριθμη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και θα ήθελα να ενισχυθούν οι σχέσεις μας», υπογράμμμισε ο κ. Μακρόν για να καταλήξει: «Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε συνοχή αλλά χρειάζεται να είμαστε φιλόδοξοι, θα πρέπει να δείξουμε τόλμη για να επιστρέψουμε στις αξίες μας».

Η παρασημοφόρηση

Ο κ. Μακρόν παρασημοφορήθηκε από τον κ. Παυλόπουλο με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος.

parasimoforisi1

«Σας απονέμω την ανώτατη διάκριση του ελληνικού κράτους ως αναγνώριση όλων εκείνων τα οποία, είμαι βέβαιος, θα πράξετε τόσο για τη συνέχιση των εξαιρετικών σχέσεων των δύο χωρών μας, όσο και για τη διασφάλιση (mettre «en marche») της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Νωρίτερα, περίπου στις τις 13:40 έφτασε στην Πλατεία Συντάγματος η αυτοκινητοπομπή του Γάλλου προέδρου.

18431646

Εκεί, ο κ. Μακρόν έγινε δεκτός στο Σύνταγμα από τον υφυπουργό Οικονομικών, Αλέξη Χαρίτση, και στη συνέχεια υπό τους ήχους του τιμητικού αγήματος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ εν συνεχεία ακούστηκαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Γαλλίας και της Ελλάδας.

18432945

Η άφιξη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Λίγο πριν τις 13:00 το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ο κ. Μακρόν έγινε δεκτός από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Δείτε τη στιγμή της άφιξης του Γάλλου προέδρου στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος»

Τη βεβαιότητα της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα διεξαχθεί μία εποικοδομητική συνάντηση, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο διάλογο που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά την υποδοχή του τελευταίου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παράλληλα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Επικρατείας μετέφερε τη θλίψη και την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης για τα θύματα του τυφώνα που έπληξε τον Άγιο Μαρτίνο. «Η Ελλάδα σας συμπαραστέκεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ. Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ έγιναν δεκτοί στο αεροδρόμιο από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (07/09/2017) οι προετοιμασίες στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν πυρετώδεις, ενώ ένα μεγάλο κόκκινο χαλί στρώθηκε στην είσοδο του Μεγάρου, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

proedriko
kokkino xali

Σχετικές ειδήσεις