ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - «Πόλεμος» στην προανακριτική: Θα βγάλουν έξω δια της βίας Τζανακόπουλο και Πολάκη;

Βουλή - «Πόλεμος» στην προανακριτική: Θα βγάλουν έξω δια της βίας Τζανακόπουλο και Πολάκη;
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Προανακριτική Novartis: Σήμερα Τρίτη 29/10/2019 αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα εξαίρεσης από τις εργασίες της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής - Από νωρίς το πρωί μάλιστα κυκλοφορούν σενάρια περί βίαιης και αναγκαστικής αποχώρησης τους

Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Η σημερινή συνεδρίαση έχει στην ημερήσια διάταξη την συζήτηση του αιτήματος εξαιρέσεως των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την εξέταση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή.

Συνεπώς οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ψηφοφορία επι του αιτήματος «αποβολής» των Πολάκη – Τζανακόπουλου και αντικατάστασής τους.

Εάν οι δύο βουλευτές δεχθούν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που όπως όλα δείχνουν θα είναι υπέρ της εξαίρεσης, οι εργασίες θα συνεχιστούν ομαλά με την εξέταση του κ. Φρουζή.

Στην περίπτωση όμως που οι Τζανακόπουλος και Πολάκης αρνηθούν να συμμορφωθούν τότε οι εργασίες της επιτροπής θα διακοπούν καθώς η επέμβαση της φρουράς του κοινοβουλίου για την αναγκαστική τους αποχώρηση κρίνεται ακραίο μέτρο.

Η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, όμως, και αυτή βρίσκεται στον «αέρα» καθώς για να συγκληθούν τα μέλη της θα πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση να ορίσει αντικαταστάτες.

Επίσης στην επιτροπή αναμένεται ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει ζήτημα για την κοινή αναφορά των εισαγγελέων Διαφθοράς ότι υπάρχει κατάθεση του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη σύμφωνα με την οποία ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, τον απειλούσε, την εποχή που ο κ. Μανιαδάκης ήταν ακόμη προστατευόμενος μάρτυρας.

Τη δημοσιοποίηση της κοινής αναφοράς των εισαγγελέων Διαφθοράς, ακολούθησε όμως, την περασμένη εβδομάδα, δήλωση του Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία σχολίασε ότι οι εισαγγελείς «ομολογούν ότι απάλλαξαν έναν ένοχο και παρέλειψαν τη δίωξή του ενώ γνώριζαν ότι είχε τελεστεί αξιόποινη πράξη».

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης αναζητούν έγγραφα και άλλα στοιχεία από οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα, εντός ή εκτός, για την υπόθεση της Novartis.

«Να ερωτηθεί το FBI πότε κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις αμερικανικές αρχές και να ζητηθούν αντίγραφα των καταθέσεων των ανωτέρω μαρτύρων», με αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ, έχει ζητήσει και ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου Δημήτρης Τσοβόλας.

Επίσης έχει ζητήσει τα πλήρη στοιχεία του λογαριασμού του πολιτικού προσώπου που πρότεινε το FBI να παραδώσει στους Έλληνες Εισαγγελείς, στη συνάντησή τους στη Βιέννη.