ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Η πολιτική της κυβέρνησης ζημιώνει τη χώρα

Κουβέλης: Η πολιτική της κυβέρνησης ζημιώνει τη χώρα

Πυρά κατά της μεταβατικής κυβέρνησης εξαπολύει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατηγορώντας την ότι συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης , ασκεί με συνέντευξή του στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης.

«Ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε να προωθήσει ουσιαστικά την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που ζημιώνει τη χώρα και την κοινωνία και ειδικότερα την εκταμίευση της έκτης δόσης και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης», σημειώνει ο κ. Κουβέλης στο «Βήμα».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στις εισηγήσεις της τρόικας για απολύσεις, κατάργηση του κατώτατου μισθού, περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, χαρακτηρίζοντάς τις «επιλογές που διαλύουν την κοινωνία».

«Το έδαφος είναι υπονομευμένο και από τον τρόπο με τον οποίο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ κατέληξαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και από τη σύνθεση της υπερτροφικής αυτής κυβέρνησης και από τον τρόπο που λειτουργούν τα κόμματα που τη συγκρότησαν».

Αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, επισημαίνει ότι με το βλέμμα της ΝΔ στραμμένο προς τις κάλπες, είναι δυνατόν να διεξαχθούν πριν από το Πάσχα. Ωστόσο, συμπληρώνει, «στη βάση του σκοπού που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών ίσως χρειασθεί πέραν της 19ης Φεβρουαρίου».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών με τη συμμετοχή της Αριστεράς τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε η κλειστοφοβική Αριστερά που αναζητεί την παρουσία της στην περιχαράκωσή της. Θέλουμε να επηρεάζουμε το μέγεθος της κυβερνητικής εξουσίας».