ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τον κορονοϊό: «Πήγα να ανάψω ένα κερί - Θα τα καταφέρουμε»

Μητσοτάκης για τον κορονοϊό: «Πήγα να ανάψω ένα κερί - Θα τα καταφέρουμε»
Intime News

Κορονοϊός: Για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση προκειμένου να ανακόψει τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποφασισμένος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου η Ελλάδα να βγει όσο το δυνατόν αλώβητη από την πανδημία του κορονοϊού, δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΘΕΜΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος και βασικό του μέλημα είναι να μη χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που μπορούν να σωθούν. Όπως λέει, η χώρα μας έλαβε σκληρά μέτρα πιο γρήγορα από όλους με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα και παράλληλα να μην πέσουν όλα τα περιστατικά μαζί στο σύστημα υγείας, στο οποίο ζητά να έχουμε εμπιστοσύνη. «Ακούγαμε πάντα τους Έλληνες να ρωτάνε σε κρίσεις που είναι το κράτος. Τώρα το κράτος είναι εδώ, λειτουργεί καλά ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, ενώ καλεί τους πιστούς να περιορίσουν τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες: «Κι εγώ πήγα να ανάψω ένα κερί, αλλά μόνος», λέει χαρακτηριστικά. Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι περιμένει και θέλει τη συνεργασία της Εκκλησίας.

«Δεν φανταζόμουν όταν ανέλαβα πρωθυπουργός, που η πρώτη προτεραιότητα τότε ήταν η οικονομία και η δημόσια τάξη, ότι θα βρεθούμε ξαφνικά να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: μια κρίση έξαρσης του προσφυγικού, υποκινούμενη ουσιαστικά από την Τουρκία και ταυτόχρονα μια παγκοσμια κρίση δημόσιας υγείας, η οποία φαίνεται να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις και σίγουρα θα έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία», αναφέρει στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι: «Τέρμα το "μπάτε σκύλοι αλέστε" στα σύνορα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έλληνας καθηγητής Λοιμωξιολογίας – Πότε θα υποχωρήσει ο ιός από την Ελλάδα

Κοροναϊός: Νέα μέτρα - Δείτε τι θα ισχύει για σούπερ μάρκετ, Μέσα Μεταφοράς και πτήσεις προς Ιταλία