ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Η εκπαίδευση είναι σημαντική για τον τόπο και για την κοινωνία

Σακελλαροπούλου: Η εκπαίδευση είναι σημαντική για τον τόπο και για την κοινωνία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία την ενημέρωσε για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και για το νομοσχέδιο σχετικά με την αναβάθμιση του σχολείου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι ο φυσικός χώρος και από πλευράς εκπαιδευτικού έργου αλλά και κυρίως από την πλευρά της κοινωνικότητας, της κοινωνικής επαφής, είναι το σχολείο και τόνισε ότι ήταν πολύ κρίσιμο να ξεκινήσουν τα σχολεία. Παράλληλα, τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την ανησυχία, που υπάρχει σε όλους μας, στους γονείς, την κυβέρνηση, αλλά παρατήρησε ότι διεθνώς όλα γίνονται με επιφυλακτικότητα, με τις οδηγίες των ειδικών πάντοτε και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Εξήρε, επίσης, την συμβολή των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι πίσω από κάθε δημιουργικότητα, πίσω από κάθε επίτευγμα του σχολείου κρύβονται φωτισμένοι εκπαιδευτικοί και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα έχει αναδείξει πολλούς και αυτήν την περίοδο ήταν -και θα συνεχίσει- ο ρόλος τους να είναι πολύ σημαντικός". Μάλιστα, ανέφερε ότι η εκπαίδευση, που είναι τόσο σημαντική για τον τόπο και για την κοινωνία, συνάντησε αρκετά προβλήματα στον καιρό των μέτρων της πανδημίας, ωστόσο, παρατήρησε ότι το στοίχημα έχει κερδηθεί με την προσπάθεια που έγινε και τα ιδιαίτερα μεγάλα βήματα με την ψηφιακή εκπαίδευση και την ψηφιοποίηση γενικότερα.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τόνισε: «Είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή και χαρά να σας συναντώ σήμερα και σας ευχαριστώ θερμά για τη συνάντηση αυτή. Είναι πολύ μεγάλη τιμή και να συναντώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και βεβαίως την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήθελα σήμερα να σας ενημερώσω αφενός για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, πάντοτε στη βάση των οδηγιών των ειδικών, με προσεκτικά βήματα, με μέτρα προστασίας και πρόληψης, αλλά επιτρέποντας στους μαθητές να επιστρέψουν σιγά - σιγά στον φυσικό τους χώρο. Και δεύτερον να σας ενημερώσω για το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σχολείου. Η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί και ετοιμάζεται πλέον να μπει στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Με μεγάλη χαρά θα σας ενημερώσω αναλυτικά και για τα δύο αυτά ζητήματα: Την επαναλειτουργία των δομών και το νομοσχέδιο αναφορικά με την αναβάθμιση του σχολείου, καθότι ξέρω το μεγάλο ενδιαφέρον που τρέφετε εν γένει για την παιδεία».

Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, σημείωσε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, καθώς ήταν κάτι καινούργιο για όλους, το εγχείρημα πέτυχε. Και εξήρε την συμβολή των εκπαιδευτικών σε αυτή την επιτυχία. "Οφείλεται στα στελέχη εκπαίδευσης, οφείλεται στους εκπαιδευτικούς και βεβαίως στους μαθητές, τους σπουδαστές και τους φοιτητές, αλλά πραγματικά οι εκπαιδευτικοί κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου ακριβώς να επιτευχθεί ο στόχος. Και ο στόχος ήταν να διατηρηθεί πολύ στενή επαφή μεταξύ των παιδιών μας και της εκπαιδευτικής, της μαθησιακής διαδικασίας. Και οφείλουμε θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο" πρόσθεσε η κα Κεραμέως.

Σχετικά με τις ανησυχίες για την επαναλειτουργία των δομών, σημείωσε ότι "προφανώς είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή, προφανώς ακολουθούμε στενότατα τις οδηγίες των ειδικών κι έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι και τα δυο πολύ μεγάλα βήματα αναφορικά με την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών -και αυτό για την επαναλειτουργία των γυμνασίων και λυκείων και αυτό για τα δημοτικά- είχαν την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών".

Μάλιστα, τόνισε, ότι είναι οι ίδιοι ειδικοί οι οποίοι μας έχουν καθοδηγήσει άριστα μέχρι τώρα κι έχουν βοηθήσει καταλυτικά, προκειμένου ακριβώς η χώρα να πετύχει αυτήν την εξέλιξη αναφορικά με την πανδημία, εξέλιξη που μας έχει οδηγήσει σε διεθνώς αναγνωρισμένα πλέον αποτελέσματα. "Άρα βεβαίως και πρέπει να επιτρέψουμε την επιστροφή στην κανονικότητα, πάντοτε όμως με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, με μέτρα προστασίας και πρόληψης και με βάση τους ειδικούς. Ακούμε τους ειδικούς και με βάση τις πολύτιμες οδηγίες τους πορευόμαστε" κατέληξε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στην Καλλιθέα: Νέο χειρουργείο για την 34χρονη-«Δεν έχει προκύψει κάτι από τις καταθέσεις»

Σχετικές ειδήσεις