ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Νίκος Σειραγάκης

Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Νίκος Σειραγάκης

Να μείνει εκτός των φυλακών και να αφεθεί ελεύθερος αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών για τον Νίκο Σειραγάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.  

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως ο αποφυλακισθείς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκιση του στις 22 Απριλίου 2020 και συνεπώς κατέληξε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στις φυλακές.

Το δικαστικό συμβούλιο δεν υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Γρεβενών η οποία είχε εισηγηθεί την επιστροφή του στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 401 ετών και αποφυλακίστηκε στα 8 χρόνια!

Η υπόθεση του Νίκου Σειραγάκη είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο καθώς είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων.

Το Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών, σε 401 χρόνια κάθειρξη, ενώ το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη.

Ωστόσο, ο πρώην προπονητής, όταν συμπλήρωσε 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 μέρες κράτησης αποφυλακίστηκε.

Με το βούλευμα αποφυλάκισης του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι όπως να διαμένει στην Καλαμαριά σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταμόρφωση: Εδώ «χτύπησαν» οι άγνωστοι που πυροβόλησαν κατά αστυνομικών (pics&vid)

Σχετικές ειδήσεις