ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Λάθος η μονομερής επένδυση στα εμβόλια - Πρότεινε την εισαγωγή δυο φαρμάκων για κορονοϊό

Πολάκης: Λάθος η μονομερής επένδυση στα εμβόλια - Πρότεινε την εισαγωγή δυο φαρμάκων για κορονοϊό

«Λάθος» χαρακτήρισε την μονομερή επένδυση στα εμβόλια ο Παύλος Πολάκης, προτείνοντας από το βήμα της Βουλής την εισαγωγή δύο φαρμάκων που θεωρούνται αποτελεσματικά στην μάχη κατά του κορονοϊού.

«Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια. Θα έχει αποτελέσματα μετά από 5-6 μήνες» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι η χώρα δεν διαθέτει τις υποδομές για να υποδεχθεί το εμβόλιο της Pfizer αλλά και πως συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτών δεν μπορούν να το λάβουν. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πρέπει άμεσα να εισαχθούν δύο φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων.

«Τα λέω από τις 9 Νοεμβρίου. Υπάρχουν αυτή την στιγμή δύο θεραπείες με αντισώματα είναι στην φάση 4 τα έχουν πάρει 250.000 άνθρωποι. Αυτοί που τα παίρνουν είναι τα πιο ευπαθή άτομα, και είναι το 80% αυτών που βαραίνουν. Οι 80-85 χρειάζονται μονάδα, σε αυτούς μειώνει την πιθανότητα να νοσήσουν βαριά κατά 72%. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτους, πως αλλιώς να το πω, το λέω δεκαπέντε μέρες. Μπορεί να έρθει στην Ελλάδα χωρίς έγκριση από τον EMA όπως έγινε με το εμβόλιο, μαθαίνω ότι έχουν ήδη φέρει κάποια εμβόλια» είπε ο κ. Πολάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Ρόδο: Συνελήφθησαν από την ΕΥΠ δύο άντρες για κατασκοπεία