ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους «αδύναμους κρίκους» της κυβέρνησης χτυπάει ο ΣΥΡΙΖΑ – «Παντιέρα» το γεύμα της Ικαρίας 

Τους «αδύναμους κρίκους» της κυβέρνησης χτυπάει ο ΣΥΡΙΖΑ – «Παντιέρα» το γεύμα της Ικαρίας 
INTIME

Να εκμεταλλευτεί υπέρ του το «ανέμελο» κυβερνητικό σαββατοκύριακο, που σημαδεύτηκε από μία σειρά επικοινωνιακών λαθών σε αρκετά μέτωπα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «σημαδεύοντας» τους υπουργούς που δείχνουν να χάνουν τον έλεγχο σε θέματα των χαρτοφυλακίων τους, αλλά και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το γεύμα της Ικαρίας.

Η εικόνα του πρωθυπουργού να γευματίζει στο σπίτι του βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλου Στεφανάδη, στην Ικαρία, παρουσία δεκάδων ανθρώπων, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα – και όχι μόνο. Από την πρώτη στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι δεν σεβάστηκε τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στους πολίτες, μιλώντας για «κορονογλέντι».

Με δεδομένο πως το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, ήταν δεδομένο πως η Κουμουνδούρου θα το χρησιμοποιούσε ως αντιπολιτευτική «παντιέρα». Μάλιστα, παρέμβαση έκανε την Κυριακή και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δεν πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ… Άντε, εις υγείαν των κορόιδων!», έγραψε στο Instagram ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραθέτοντας και βίντεο από το γεύμα, στο οποίο παρακάθισε ο πρωθυπουργός έπειτα από πρόσκληση τοπικού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι δεδομένο πως η Κουμουνδούρου δεν θα αφήσει την συγκεκριμένη υπόθεση να περάσει στο «ντούκου». Αντίθετα, σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει στην αντιπαράθεση της με το Μέγαρο Μαξίμου. Το πρώτο, μάλιστα, δείγμα για το τι θα ακολουθήσει ήρθε χθες, καθώς, απαντώντας στα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίνη, σημείωσε «Αλήθεια, αν στη θέση του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος, ο κ. Ταραντίλης δεν θα έκανε λόγο για ανευθυνότητα, κίνδυνο διασποράς του ιού και πρόστιμα;​».

Επίθεση στα τηλεοπτικά δίκτυα

Την ίδια στιγμή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει πως συνεργάτες του πρωθυπουργού τηλεφωνούν σε διευθυντικά στελέχη τηλεοπτικών σταθμών, απαιτώντας να μην παίζει το βίντεο και οι φωτογραφίες από το γεύμα «όπως ακριβώς είχαν κάνει για να θαφτεί η ποδηλατάδα του στην Πάρνηθα».

Παράλληλα, έστρεψε τα πυρά του και εναντίον των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας -εξαιρώντας το Open- επειδή όπως λένε «”αγνόησαν” να προβάλουν την είδηση και τα σχετικά βίντεο». Μάλιστα, επιφύλαξαν ειδική αναφορά για την ΕΡΤ, η οποία ναι μεν διάβασε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έπαιξε το θέμα. «Ο κ. Ζούλας οφείλει να καταλάβει πως πλέον δεν είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη αλλά πρόεδρος της Δημόσιας τηλεόρασης», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το «χάος» της εστίασης

Το γεύμα της Ικαρίας δεν ήταν η μοναδική αστοχία του Σαββατοκύριακου, που έδωσε την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί σε βάρος της κυβέρνησης. Το μπάχαλο που προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου με την αρχική απαγόρευση του take away από τα καταστήματα εστίασης και το οποίο πήρε πίσω λίγες ώρες αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσέφερε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Αλέξη Χαρίτση να κατηγορήσει την κυβέρνηση για «αντιφάσεις, παλινωδίες και ανεπάρκεια που οδηγούν ένα κλάδο με 100αδες χιλιάδες εργαζόμενους (την εστίαση) σε αφανισμό».

Μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε μία επικοινωνία γεμάτη ένταση με τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου των επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης. Αφορμή στάθηκε η συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με συναδέλφους τους, οι οποίοι, όμως, δεν είχαν κάποιον θεσμικό ρόλο. Έτσι, τα όσα συνέβησαν το Σάββατο, μεγάλωσαν το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε μία κοινωνική ομάδα που παραδοσιακά στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία.

Υπόθεση Λιγνάδη

Το τρίτο «χτύπημα» του Σαββατοκύριακου, ήρθε από το υπουργείο Πολιτισμού, μετά την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η Λίνα Μενδώνη έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. «Η κυρία Μενδώνη αυτή τη φορά επέλεξε τη σιωπή. Οφείλει όμως να δώσει εξηγήσεις. Ποιος ο λόγος παραίτησης του εκλεκτού του ίδιου του κ. Μητσοτάκη από τη θέση του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου;», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, κατηγόρησε την υπουργό Πολιτισμού για απόπειρα «συγκάλυψης», με αφορμή την διάψευση ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι ο Δ.Λιγνάδης είχε παραιτηθεί ήδη από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.