ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννα Χορμόβα: Ποια είναι η Γ.Γ. Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Γιάννα Χορμόβα: Ποια είναι η Γ.Γ. Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, στη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων τοποθετείται η Γιάννα Χορμόβα.

Η Γιάννα Χορμόβα είναι διοικητικός επιστήμονας και εμπειρογνώμων δημοσίων πολιτικών.

Eίναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης), καθώς και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Μουσείων από το University of Leicester, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Διετέλεσε Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το 2019. Έχει εργαστεί ως Γενική Γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου από το 2014 έως το 2019 και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης από το 2010 έως το 2014. Διετέλεσε, επίσης, επιστημονική συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 2002 έως το 2007. Υπήρξε συνεργάτης στη ΓΓ Ισότητας των Φύλων το 2009 και βοηθός επιμελήτρια στο Αshmolean Museum της Οξφόρδης το 1998.

Μιλά αγγλικά και ιταλικά και στο πλαίσιο της επιστημονικής της δραστηριότητας έχει εκπονήσει μελέτες και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

Γεννήθηκε το 1973, στο Καρπενήσι. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, της Εβίνας και του Σταύρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Δεδομένη η παράταση του Lockdown στην Αττική – «Βράζει» με 869 νέες μολύνσεις