ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Η κυβέρνηση που θέλουν οι Έλληνες μετά την πανδημία

Δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Η κυβέρνηση που θέλουν οι Έλληνες μετά την πανδημία

Στις 13,2 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN - Ποια κυβέρνηση θέλουν οι Έλληνες μετά την πανδημία

Σταθερό είναι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό θέλουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του Open, οι Έλληνες και μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ προηγείται με 37,2% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Ελληνική Λύση με 4,2%.

Είστε ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Είστε ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών; Θα λέγατε ότι αισθάνεστε ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας; Αυτές ήταν μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες στη μεγάλη δημοσκόπηση του OPEN TV. Παράλληλα τέθηκαν τα επίμαχα ζητήματα της συνεπιμέλειας των παιδιών αλλά και της ελάχιστης βάσης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Δείτε αναλυτικά:

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση και το εμβολιαστικό πρόγραμμα;

Στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας», οι πολίτες έδειξαν ξεκάθαρα την ανησυχία τους με το 67% να απαντά καθόλου ή λίγο.

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους

Για την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια περισσότεροι από τους μισούς πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκφράστηκαν θετικά

Όσον αφορά στο επίμαχο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών οι πολίτες απάντησαν

Ποια κυβέρνηση θέλουν οι Έλληνες μετά την πανδημία

Στην ερώτηση «με ποια κυβέρνηση θα επανέλθει μετά την πανδημία η οικονομία» το 38% τάσσεται υπέρ μίας κυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 21% μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο πρωθυπουργό

Ως προς τη δημοφιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 41% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 32%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ σε σχολείο της Αττικής: Συνελήφθη δάσκαλος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών