ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Meeting Point: Ο Νίκος Δένδιας στην Όλγα Τρέμη και το Newsbomb.gr

Meeting Point: Ο Νίκος Δένδιας στην Όλγα Τρέμη και το Newsbomb.gr

Οι «κόκκινες» γραμμές στα ελληνοτουρκικά, η Συμφωνία των Πρεσπών και η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας μιλά στο «Meeting Point» του Νewsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη για όλες τις μεγάλες εθνικές και πολιτικές προκλήσεις.

Θέτει καθαρά τα όρια και τις «κόκκινες γραμμές» στα ελληνοτουρκικά, τις προϋποθέσεις για μια συζήτηση με την Τουρκία με ορίζοντα τη Χάγη, καθώς και το πλαίσιο του διαλόγου.

Μιλά για τη θυελλώδη κοινή συνέντευξη με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, για τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και για το «ποιος είναι» τελικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Είναι αιχμηρός για τη στάση της Γερμανίας προς την Άγκυρα, αναφέρεται στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο της νυν και όσο και της πρώην αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και στο δύσκολο καλοκαίρι του 2020 στο Αιγαίο.

Ο Νίκος Δένδιας μιλά επίσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών και απαντά στο εάν και πότε θα κυρωθούν τα τρία Μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία. Ενώ, αναφέρεται και στη στάση των πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Κάνει, επίσης, αποτίμηση της πολιτικής διαδρομής της κυβερνητικής διετίας της ΝΔ και δίνει απάντηση σε όσους του αποδίδουν ηγετικές φιλοδοξίες.

Δείτε το trailer της συνέντευξης που θα μεταδοθεί το Σάββατο (10/07) στο Newsbomb.gr:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.