ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Θύμισε πόσο διχαστικός και τοξικός είναι

Πελώνη Τσίπρας
ΙΝΤΙΜΕ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας απλώς μας θύμισε ποιος πραγματικά είναι». 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, , απαντώντας στη χθεσινή του τοποθέτηση στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου

«Με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας απλώς μας θύμισε ποιος πραγματικά είναι. Διχαστικός και τοξικός, αναπαράγει τις αθλιότητες των ενορχηστρωτών των επιθέσεων των υπογείων. Είναι αδιανόητο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανέχεται και υποθάλπει εγκλήματα παιδεραστίας, βιασμών και κακοποίησης. Αλλά αυτός ήταν, αυτός είναι. Ο πιο διχαστικός πολιτικός της μεταπολίτευσης».

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη να ρημάζει και να διχάζει την κοινωνία

Έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, δήλωσε πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από τους πολίτες να «δώσουν τη λύση» και να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, έστω και με μία ψήφο διαφορά, για να σχηματιστεί μία προοδευτική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μία σφοδρότατη, εφ’ όλης της ύλης επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για το σύνολο της διαχείρισης της πανδημίας, τον διχαστικό -όπως τον χαρακτήρισε- λόγο στη μάχη του εμβολιασμού, αλλά και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία. Πάντως, για να μην υπάρξουν παρερμηνείες των λεγομένων του, φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

«Σήμερα, από εδώ από τη Θεσσαλονίκη θέλω να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα: Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον κ. Μητσοτάκη να διχάζει και να ρημάζει την ελληνική κοινωνία. Φτάνει πια! Ως εδώ!», τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «απολαμβάνει ανέμελα σαββατοκύριακα με 13.000 νεκρούς».

Όπως είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Δεν μπορούμε να αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε, και δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν να κάνουν το ψέμα, την καταστολή, και τη διαφθορά, κανονικότητα. Είναι καιρός να σπείρουμε το αύριο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Καιρός για ασυμβίβαστο αγώνα, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη της αντίστασης και της δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι τρία είναι τα όπλα κατά της πανδημίας. Η ενίσχυση των δομών υγείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, η αξιοποίηση όλων των δυνατών έστω και πειραματικών φαρμακευτικών προγραμμάτων στο πεδίο της μάχης για τους βαριά νοσούντες και το εμβόλιο.

Κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι επιδεικτικά αγνοεί τα δύο πρώτα, έχοντας ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο. Σημείωσε ότι πρέπει να πείσεις τους πολίτες για την ανάγκη εμβολιασμού «όχι με το βούρδουλα, όχι με απειλές. Αλλά με λογική, με επιχειρήματα, με ηρεμία. Σε ζητήματα ζωής ή θανάτου, δεν χωρούν τιμωρίες για παραδειγματισμό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστήριξε, είναι «νοσηρό φαινόμενο, να διχάζεις σε μια συνθήκη όπου το παν είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη. Είναι νοσηρό να μοιράζεις λεφτά σε «φιλικά» ΜΜΕ για να κάνουν καμπάνια όχι για το σωτήριο εμβόλιο, αλλά για τον σωτήρα πρωθυπουργό».

Αντί της πόλωσης και του διαχωρισμού ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τόνισε πως «για να νιώσει κάθε πολίτης από τον Έβρο ως την Κρήτη ότι απέναντι στον ιό δεν αναμετρώνται 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες, αλλά μία, ενιαία συλλογική εθνική προσπάθεια. Υπό την ευθύνη μιας πολιτείας που έχει τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά και το σχέδιο και τη βούληση να κάνει τα πάντα για να σωθούν ζωές και να μείνει όρθια η οικονομία μας. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποδεικνύεται απλώς ανίκανη να διαχειριστεί μια τόσο κρίσιμη συνθήκη αλλά και επικίνδυνη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρέπει να κοιτούν μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί τα λάθη κοστίζουν...