ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Προκαλώ τον Αλέξη Τσίπρα να έρθει μαζί στο νοσοκομείο Παπανικολάου- Η ανάρτηση είναι ψευδής

Πλεύρης Τσίπρας ΜΕΘ
Απάντηση του Θάνου Πλεύρη στον Αλέξη Τσίπρα

Βολές του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σκληρή απάντηση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την κλίνες ΜΕΘ και την πληρότητα σε αυτές έδωσε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, που βρέθηκε στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Εμμανουήλ Συντυχάκη για το ΠΑΓΝΗ.

«Με την ευκαιρία που βρίσκομαι ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας θέλω να απαντήσω στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είπε ότι επισκέφτηκε το νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Έχουμε το πρωτόγνωρο ενώ επισκέφτηκε το Ιπποκράτειο να κάνει δήλωση για το νοσοκομείο Παπανικολάου! Το Ιπποκράτειο το οποίο επισκέφθηκε είχε 8 κλίνες ΜΕΘ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα επισκέφτηκε ένα νοσοκομείο μετά από εφημερία, που το κάθε νοσοκομείο είναι καταπονημένο και το προσωπικό καταπονημένο, είδε όμως 30 κλίνες ΜΕΘ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οκτώ κλίνες ΜΑθ. Τις 8 κλίνες που άφησε ο κ.Τσίπρας έχει κάνει 38 η κυβέρνηση Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Αναφερόμενος στο σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νοσοκομείο Παπανικολάου, ο κ. Πλεύρης σχολίασε: «Για το Παπανικολάου θα έπρεπε να το έχει επισκεφθεί για να μη λέει ανακρίβειες. Ο κύριος Τσίπρας στο νοσοκομείο Παπανικολάου είχε 20 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα αν πάμε στο νοσοκομείο Παπανικολάου είναι 46 κλίνες ΜΕΘ. Και δεν υπάρχουν 18 κλίνες ΜΕΘ που δε λειτουργούν όπως ισχυρίζεται ψευδώς. Υπάρχουν και φωτογραφίες, αλλά δεν είμαστε στην εθνική αντιπροσωπεία εδώ πέρα για να μπαίνουμε σε αυτή την αντιπαράθεση. Εννιά συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε αυτές τις κλίνες που υποτίθεται ότι δε λειτουργούν» είπε και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθούν μαζί το νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Τον προκαλώ τώρα να ανέβουμε τώρα μαζί στον Παπανικολάου! Ή θα κατεβάσει την ανάρτηση η οποία είναι ψευδής ή θα πάμε να επισκεφτούμε και να δούμε τους ανθρώπους που είναι μέσα σ’ αυτές τις κλίνες. Η διαφορά είναι ότι αυτές οι κλίνες είναι για καθαρά περιστατικά βάση του σχεδιασμού. Δεν είναι για COVID περιστατικά. Επισκέπτεται τα νοσοκομεία μετά τις εφημερίες για να πει τι; Πάντοτε μετά την εφημερία υπάρχει μία μάχη. Τι πάει να πει στους ανθρώπους; Πως τους αντικρίζει όταν είχε κάτω από τις μισές κλίνες ΜΕΘ;» είπε ο υπουργός Υγείας και κατέληξε:

«Η ηγεσία του υπουργείου υγείας μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και το κάνει ώστε αυτή τη στιγμή έχοντας υπερδιπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ από αυτές που παραλάβαμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι Έλληνες συμπολίτες μας να έχουν κλίνες ΜΕΘ, όλοι να έχουν την θεραπεία που τους αναλογεί ακόμα και όταν έχουν κάνει την επιλογή να μην εμβολιαστούν. Και κάποια στιγμή να κάνει την αυτοκριτική του πρώην πρωθυπουργός που με 40-50 άτομα χωρίς την πανδημία ήταν σε αναμονή κλινών ΜΕΘ, κλίνες ΜΕΘ που δεν προσέθεσε ο κύριος Τσίπρας», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Η Βίκυ Σταμάτη άλλαξε το επώνυμό της

Καιρός – Αρναούτογλου: Μεγάλο καιρικό σασπένς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά