ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να σταθεί ούτε στιγμή παραπάνω

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να σταθεί ούτε στιγμή παραπάνω
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να σταθεί ούτε στιγμή παραπάνω

«Ο κ. Μητσοτάκης, με το χθεσινό του διάγγελμα, αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά ψεύτης αλλά και επικίνδυνος για τη Δημοκρατία» δήλωσε την Τρίτη (09/08) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

«Χθες ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι όλο αυτό το διάστημα έλεγαν ψέματα για τις παρακολουθήσεις, είπε ψευδώς ότι ήταν νόμιμη η παρακολούθηση ευρωβουλευτή και υποψηφίου αρχηγού κόμματος, φάνηκε ότι όχι απλά δεν έχει κατανοήσει τι συμβαίνει αλλά συνεχίζει έναν αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο για τη χώρα», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και σημείωσε ότι στο μήνυμα της Δευτέρας (08/08) ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χρησιμοποίησε φράσεις από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ελληνικής Ιστορίας και της εθνικοφροσύνης, λέγοντας ότι οι παρακολουθήσεις γίνονταν για λόγους εθνικής ασφάλειας και επικαλούμενος υβριδικές απειλές».

«Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμοποίησης και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί ούτε μια στιγμή παραπάνω σε αυτήν τη χώρα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν οι εκλογές είναι πλέον κοντά ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «από την πλευρά μας ζητάμε εκλογές ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, τότε που είχαν αποκαλυφθεί τα ψέματα που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης για τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα και τότε που πάλι εμφανιζόταν να μην ήξερε ότι δεν είναι το ίδιο να είσαι σε ΜΕΘ και να μην είσαι σε ΜΕΘ».

«Αυτό όμως που συνέβη αυτές τις μέρες είναι πραγματικά τομή. Ο κ. Μητσοτάκης, στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, δεν πιάστηκε απλά με τη γίδα στην πλάτη αλλά …με ένα ολόκληρο κοπάδι. Δεν γίνεται να λέει ότι υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη και να παραιτεί το διορισμένο ανιψιό του στη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και το διορισμένο διοικητή της ΕΥΠ», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, η αντικειμενική πολιτική ευθύνη ανήκει στον ίδιο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παρατήρησε ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν είπε κουβέντα για το Predator, το οποίο πλέον φαίνεται από παντού ότι το έχει προμηθευτεί η κυβέρνηση».

Σε ερώτηση, τέλος, για το τι θα διαμειφθεί στην επερχόμενη συζήτηση στη Βουλή που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε: «θα βγουν συμπεράσματα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα αποφύγει να δώσει απαντήσεις». «Τα πραγματικά συμπεράσματα θα βγουν μετά τις εκλογές, όταν στην επόμενη Βουλή που θα έχει προοδευτική πλειοψηφία, θα στηθεί προανακριτική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει όλες τις ευθύνες που προκύπτουν γύρω από αυτήν την υπόθεση» κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις