ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Να γνωρίζουν όλοι ότι η συγκάλυψη δεν θα γίνει ανεκτή

Όλγα Γεροβασίλη: Να γνωρίζουν όλοι ότι η συγκάλυψη δεν θα γίνει ανεκτή
H Όλγα Γεροβασίλη.
INTIME

Συνάντηση Γεροβασίλη - Σπίρτζη με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ για τις υποκλοπές

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα με το νέο διοικητή της ΕΥΠ, μετά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία κάποιοι υψηλόβαθμοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν δώσει εντολές προκειμένου να καταστραφεί σχετικό υλικό με το γνωστό θέμα των παρακολουθήσεων-υποκλοπών.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τη βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, και το βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χρήστο Σπίρτζη,

Μετά τη συνάντηση έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Όλγα Γεροβασίλη: Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι υψηλόβαθμοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν δώσει εντολές προκειμένου να καταστραφεί υλικό που έχει να κάνει με το γνωστό θέμα των παρακολουθήσεων-υποκλοπών ζητήσαμε να δούμε τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Να εκφράσουμε την ανησυχία μας, να επιμείνουμε, να τονίσουμε την ανάγκη να γίνει μία εις βάθος έρευνα και ότι σε κάθε περίπτωση από την πλευρά μας αλλά και από την πλευρά του προοδευτικού κόσμου της χώρας, δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιου τύπου πρακτικές. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συζήτησής μας. Θα παρακολουθούμε στενά ένα τόσο μεγάλο ζήτημα το οποίο ταράζει, ένα σκάνδαλο που συγκλονίζει σήμερα την πολιτική ζωή του τόπου. Προφανώς δεν μπορούμε παρά να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη διαρκώς σε αυτό, προκειμένου να μην συγκαλυφθούν στοιχεία και έτσι αυτό το σκάνδαλο να αποκαλυφθεί κάποτε. Εκτός από τον πολιτικό υπεύθυνο που είναι πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης. Να μην συγκαλυφθούν στοιχεία αλλά να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Τι σας είπε ο κ. Δεμίρης.

Αυτά θα σας τα πει ο κ. Δεμίρης όχι εμείς.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση του ρόλου του νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και βεβαίως δεν θα πράξουμε ή δεν θα μιλήσουμε με κάποιον αντιδεοντολογικό τρόπο.

Χρήστος Σπίρτζης: Νομίζω ότι μετά την ενημέρωση που είχατε από τη Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι το κόμμα εκείνο που μένει πιστό στο ρόλο του τόσο για τη διασφάλιση της δημοκρατίας στη χώρα μας, της διαφάνειας και των δικαιωμάτων για σήμερα και για αύριο .αλλά και για το κύρος και τη λειτουργία των κρατικών δομών και κυρίως των ευαίσθητων κρατικών δομών όπως είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.