ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με υποκλοπές και ψηφοδέλτια η ατζέντα της Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Με υποκλοπές και ψηφοδέλτια η ατζέντα της Κουμουνδούρου
INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Εβδομάδα εξελίξεων στην υπόθεση των υποκλοπών αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινάει, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, θα ζητήσει -μέσω επιστολής του- να ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα ευρήματα της έρευνας του στους τηλεφωνικούς παρόχους.

Όπως έγκαιρα σας έχει ενημερώσει το Newsbomb.gr, ο έμπειρος δικαστικός φέρεται να έχει ήδη «ξεσκονίσει» τα αρχεία των εταιριών κινητής τηλεφωνίες και να έχει στα χέρια του στοιχεία τα οποία κρίνει πως είναι απαραίτητο να μοιραστεί με τη Βουλή, στην οποία, άλλωστε, λογοδοτεί. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να στείλει ακόμα και τη Δευτέρα επιστολή μέσω της οποίας θα διαβιβάσει το αίτημα του.

Αν οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε είναι σαφές πως η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενταθεί, στον απόηχο των δημοσιευμάτων που αφορούν στη φημολογούμενη παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου. Άλλωστε, στην παρούσα φάση, είναι σαφές πως στο πλευρό της ΑΔΑΕ στέκονται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι δημόσιες δηλώσεις που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ύψωσαν μια πολιτική «ασπίδα» μπροστά από τα μέλη της ΑΔΑΕ, η οποία από την ώρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση των υποκλοπών, λειτουργεί στην κατεύθυνση της διαλεύκανσης της.

Η ώρα των ψηφοδελτίων

Από εκεί και πέρα, η εβδομάδα που αρχίζει αναμένεται να είναι έχει και έντονο προεκλογικό «άρωμα» για την Κουμουνδούρου. Πηγές που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα, μέχρι την Παρασκευή, θα δοθεί στη δημοσιότητα το μεγαλύτερο μέρος της λίστας των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες εκλογές.

Πάντως, δύσκολα θα αποκαλυφθούν τα ονόματα-έκπληξη που περιμένουν οι περισσότεροι, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αναλάβει προσωπικά τις συζητήσεις μαζί τους και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να υπάρχουν διαρροές πριν επισημοποιηθεί η όποια συνεργασία υπάρξει.