ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ με τους δικούς μας όρους

Κουβέλης: Συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ με τους δικούς μας όρους

«Η ύπαρξη κυβέρνησης μετεκλογικά είναι αναγκαία», εκτιμά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, διευκρινίζοντας ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο κ. Φ. Κουβέλης ξεκαθάρισε μιλώντας στο Mega, ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρωθυπουργία, τονίζοντας ωστόσο ότι για το κόμμα του παραμένουν οι δυο βασικοί άξονες της παραμονής της χώρας στο ευρώ και του άμεσου ξεκινήματος της επαναδιαπραγμάτευσης.

«Τίποτα περισσότερο δεν με ενδιαφέρει από το να έχω την πολιτική ικανοποίηση να συμβάλλω στο να υπάρξει κυβέρνηση, δεν θέλω τίποτα για τον εαυτό μου, το ζητούμενο είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ «εάν ανταποκριθεί στους συγκεκριμένους όρους, τους οποίους εμείς θέτουμε».

Ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να πράξει ο πρωθυπουργός την επομένη των εκλογών, δεδομένων των δυσκολιών στην οικονομία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε: «Εκείνο που πρέπει να κάνει είναι να αναμείνει την βοήθεια των Ευρωπαίων, να εξασφαλίσει ένα αναπτυξιακό πακέτο, με 20-30 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, να αξιοποιήσει σε έναν βαθμό τα χρήματα του ΕΣΠΑ τα οποία υπάρχουν, μας περιμένουν αλλά βρίσκονται σε βαθύ ύπνο και η απορροφητικότητα δεν ξεπερνάει το 40%».