ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραθανασόπουλος:Το να καταγγέλλεις τον προαγωγό και την εκπόρνευση δεν μπορεί να θεωρείται σεξισμός

Καραθανασόπουλος:Το να καταγγέλλεις τον προαγωγό και την εκπόρνευση δεν μπορεί να θεωρείται σεξισμός

Σε σίριαλ εξελίσσεται η πρωτοφανής δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα περί... «sugar daddies».

«Το ΚΚΕ, διά στόματος και του γενικού γραμματέα του Δ. Κουτσούμπα, κατήγγειλε μια πραγματικότητα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφερόμενος στην καταγγελία για λειτουργία πλατφόρμας που «έχει επεκταθεί», όχι μόνο στην Σουηδία αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία και «αναγκάζει τους υπερχρεωμένους φοιτητές και φοιτήτριες, να παρέχουν υπηρεσίες έναντι αμοιβής για να μπορέσουν να καλύψουν το δάνειο τους».

Σε παρέμβασή του, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, και σχολιάζοντας σχετικές αντιδράσεις άλλων κομμάτων, ο κ. Καραθανασόπουλος αναρωτήθηκε πώς γίνεται «όταν κάποιος καταγγέλλει τον προαγωγό και την εκπόρνευση, αυτό να θεωρείται σεξισμός. Αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το καταφέρει, που αντί να καταγγείλει τους προαγωγούς και τους μαστροπούς, οι οποίοι λειτουργούν νόμιμα σε αυτά τα κράτη, καταγγέλλει το ΚΚΕ» είπε ο κ. Καραθανασόπουλος και συνέχισε. «Αυτόν τον ”προοδευτισμό” σας, εμείς δεν τον θέλουμε. Το να εκπορνεύονται δηλαδή τα παιδιά, για να μπορούν να βγάλουν πέρα τα προγράμματα σπουδών τους».

Απαντώντας στην παρέμβαση αυτή, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή είπε: «Να δεχτούμε ότι είχατε αγαθές προθέσεις. Δεχτείτε κι εσείς ότι κάνατε μία ατυχή δήλωση, ζητήστε συγγνώμη. Η λέξη αυτή δεν έχει χάσει ακόμα την έννοια της, και να τελειώσουμε εκεί. Γενναιότητα θα δείχνει και θα σας τιμά..».