ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την ελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων

Πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την ελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων

Ένα σχέδιο για «ρήτρα ισοδύναμων» προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά, όσον αφορά στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε την αναβολή των επώδυνων μέτρων, για όσο διάστημα βρίσκονται ισοδύναμα, κάτι που θα επιφέρει ελάφρυνση ιδιαίτερα σε όσους λαμβάνουν χαμηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η πρόταση, που θα παρουσιαστεί στην τρόικα, προβλέπει την ψήφιση μεν του πακέτου μέτρων στο σύνολό του, αλλά εφαρμογή αρχικά ενός μέρους του. Μέσα σε αυτό, αναφέρουν στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου, θα υπάρχουν αναγκαστικά και μέτρα περιορισμού των εισοδημάτων.

Ωστόσο, όπως προσθέτουν, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για αναβολή κάποιων πολύ επώδυνων μέτρων και να δοθεί στην κυβέρνηση η δυνατότητα να τα καταργεί, σε περίπτωση που βρει ισοδύναμα μέτρα.

Δηλαδή, σύμφωνα με το σενάριο, για κάθε ισοδύναμο που θα επιτυγχάνεται, θα αφαιρούνται ισόποσα μέτρα από το πακέτο μέτρων και η τρόικα θα εγκρίνει τις επόμενες δόσεις. Προϋπόθεση για την σωστή εφαρμογή του σχεδίου είναι η εκ των προτέρων συμφωνία για τα μέτρα που θα αφαιρούνται από τη λίστα.

Την ίδια ώρα, η Δημοκρατική Αριστερά διαμηνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για μεγαλύτερη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ θεωρεί δεδομένη την «ανταρσία» δύο βουλευτών της.