ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα ζητήσουν άρση επικοινωνιών Παπακωνσταντίνου στην εξεταστική!

Θα ζητήσουν άρση επικοινωνιών Παπακωνσταντίνου στην εξεταστική!

Στο φως τα «σκοτεινά» emails Παπακωνσταντίνου - Παπανδρέου!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr τουλάχιστον τρία κόμματα θα ζητήσουν την άρση απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών του πρώην υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η μελέτη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του τέως "τσάρου" θα είναι από τις πρώτες μέριμνες της εξεταστικής καθώς θεωρείται ότι θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και θα φέρει άγνωστες πτυχές στην επιφάνεια.

Ήδη τα επιτελεία κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν συλλέξει δημοσιεύματα της εποχής, που διαφήμιζαν την καινοτόμο διαδικασία επικοινωνίας των παραγόντων της κυβέρνησης μέσω... e-mails! Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ειδικά την επίμαχη περίοδο, ο Παπακωνσταντίνου ενημέρωνε τον Παπανδρέου για κάθε του κίνηση και έπαιρνε εγκρίσεις με αυτόν τον τρόπο!

«Υπάρχει πλήθος θεμάτων όπως αυτό της λίστας, που ουδέποτε ήλθαν στο υπουργικό συμβούλιο. Θέματα που τα μαθαίναμε από διαρροές στον Τύπο ή όταν καλούμασταν να τα στηρίξουμε ως τετελεσμένα!», μας αποκάλυψε στέλεχος της τότε κυβέρνησης.

Αυτό βεβαίως είναι κοινό μυστικό. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου δεν είχε καμμία άλλη νομιμοποίηση πέραν της προσωπικής του κυρίου Παπανδρέου. Διορισμένος ως υπουργός, εξωκοινοβουλευτικός φύση και θέση, δεν μπορεί να πείσει ότι έδρασε αυτοβούλως στο θέμα της λίστας. Η άρση λοιπόν του απορρήτου των επικοινωνιων, θα δώσει τις απαντήσεις, τους ενόχους, αλλά και ευρήματα που μπορεί να αποκαλύψουν άλλες σκοτεινές πτυχές. Για παράδειγμα, το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ. Ήταν μόνο οι ηλεκτρονικές συνομιλίες του Γεωργίου με το ΔΝΤ ή -όπως υποστηρίζουν κάποιοι- οι οδηγίες για τους χειρισμούς εγκρίνοντο από την τότε κυβέρνηση; Η άρση που θα ζητηθεί, θα δώσει την δυνατότητα στην δικαιοσύνη να ελέγξει υπό το πρίσμα της απόλυτης νομιμότητας, όλες τις υποθέσεις που θα προκύψουν.