ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: Προσπαθούν να συνδέσουν Μνημόνιο με Κυπριακό

Παπαρήγα: Προσπαθούν να συνδέσουν Μνημόνιο με Κυπριακό

«Εμείς πιστεύουμε ότι στην Κύπρο, μπροστά βεβαίως στις προεδρικές εκλογές, ενεργοποιείται η γνωστή τριάδα, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

«Πιστεύουμε ότι στην Κύπρο, μπροστά βεβαίως στις προεδρικές εκλογές, ενεργοποιείται η γνωστή τριάδα, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ -γιατί το τρόικα δε λέει και πολλά πράγματα, είναι αυτοί οι τρεις - ενεργοποιούνται για να βάλουν στο χέρι τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου. Και το λέμε παρακολουθώντας όλη αυτή τη συζήτηση, σε ποιο ταμείο θα μπουν κτλ», τόνισε η κα. Αλέκα Παπαρήγα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, επισήμανε ότι «αυτό θα είναι ίσως και το μνημόνιο που ευελπιστούν να υπογραφεί, εάν βεβαίως μετά τις εκλογές έχουν άνθρωπο και ανθρώπους της δικής τους επιλογής. Πράγμα που σημαίνει ότι θα δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο και το Κυπριακό, διότι προσπαθούν να τα συνδέσουν».

«Το συμπέρασμα είναι ότι, ο πλούτος που υπάρχει σε μία χώρα, ενώ αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να ζήσει καλύτερα ο λαός, στα χέρια των κεφαλαιοκρατών γίνεται ένα όπλο εναντίον τους. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Κυπριακός λαός θα συνεχίσει να παλεύει και για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, αλλά και για να μην αφήσει τον πλούτο που του ανήκει να γίνει βορά σε δυνάμεις είτε ευρωπαϊκές, είτε άλλες», κατέληξε η κα. Παπαρήγα.