ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE: Δευτερολογία Ευ. Βενιζέλου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

LIVE: Δευτερολογία Ευ. Βενιζέλου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

3Απ’ ευθείας μετάδοση της δευτερολογίας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Παρακολουθήστε ζωντανά από το “Newsbomb.gr” την ομιλία από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο με την οποία κορυφώνεται το κρισιμότερο συνέδριο της ιστορίας του κόμματος:

20:20' Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τέθηκαν όλα τα θέματα της πατρίδας και τα προβλήματα των πολιτών.

20:21' Εδώ μιλήσαμε για την έξοδο από την κρίση.

20:22' Οι πιστωτές μας οδήγησαν στην κρίση και εφαρμόζουν το δόγμα "Στήριξη και τιμωρία".

20:23' Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την υποβοήθηση των ανέργων, το εκλογικό σύστημα και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

20:24' Συμβολική η παρουσία του προέδρου της ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου. Μιλήσαμε για την Κύπρο, την πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας, για τους υδρογονάνθρακες.

20:25' Να δούμε τι συνέβη και έγινε η αναδιάταξη των πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών, από τη διατάραξη της κοινωνικής σχέσης μας με το λαό.

20:26' Δεν χαρίζουμε αυτή τη σχέση στο ΣΥΡΙΖΑ.

20:27' Το ΠΑΣΟΚ θα ξανανέβει πάλι μαζί με τη χώρα.

20:29' Είμαστε το αντίβαρο της βαρβαρότητας του κοινωνικού νεοφιλελευθερισμού.

20:29' Είμαστε έμπρακτα ένα πατριωτικό κόμμα κι όχι δημαγωγικό.

20:30' Εδώ είναι η ψυχή των πολιτών κι εδώ θα ξαναγυρίσουν.

20:31' Όπως είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης, το ΠΑΣΟΚ είναι συλλογικό κι όχι αρχηγικό.

20:32' Δεν απολαμβάνω την ιδιότητα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ... Εγγυόμαι τη συλλογικότητα.

20:33' Πρέπει να μας ενώνει πολιτική και προσωπική εμπιστοσύνη που απαιτεί υπερβάσεις αντιθέσεων και αγκυλώσεων.

20:33' Δεν χρειάζονται καταστατικές αλλαγές αν δεν υπάρχει εσωκομματικό δημοκρατικό ήθος. Χρειάζεται επίσης άνοιγμα στους νέους που πρέπει να έχουν βήμα.

20:35' Χθες επικαλέστηκα τον Γεώργιο Σεφέρη και σήμερα για λόγους λογοτεχνικής δικαιοσύνης τον Οδυσσέα Ελύτη.

20:36' Παράθεμα λόγου από την "Ελεγεία της Οξώπορτας": ΡΗΜΑ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟΝ Είμαι άλλης ... Αυτά στη γλώσσα τη δική μου. Κι άλλοι άλλα σ' άλλες. Αλλ' Η αλήθεια μόνον έναντι θανάτου δίδεται.

20:38' Αυτό είναι το πλαίσιο για τη νέα προγραμματική συμφωνία.

20:39' Απολογισμός δράσεων σε ευρωπαϊκά κόμματα, σε ευρωπαϊκούς φορείες, στην παραδοσιακή φάση και προς το σύνολο του ελληνικού λαού.

20:41' Η πρότασή μας δεν είναι πρόταση αναδιάταξης του κόμματος αλλά πρόταση αναδιάταξης της χώρας για την έξοδο από την κρίση.

20:42' Να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος από την επόμενη Βουλή.

20:42' Διατυπώσαμε πρόταση αναθεώρησης του εκλογικού συστήματος που απευθύνεται στα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψοφίας, καθώς και στα υπόλοιπα κόμματα.

20:43' Εκφράσαμε πρόταση για τη μεγάλη Κεντροαριστερά που αφορά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης ώστε να υπάρχουν δύο ενιαίοι πόλοι, ένας συντηρητικός κι ένας προοδευτικός.

20:44' Επαναδιατυπώνουμε την άποψή μας, είμαστε ανοικτοί, συζητήσιμοι και δεν εξαρτιόμαστε από κανένα.

20:46' Διατυπώσαμε πέντε προτάσεις - κατευθύνσεις για τη διακυβέρνηση: α. Εσωτερική απόφαση και ενημέρωση των εταίρων ότι δεν θα γίνουν δεκτά άλλα μέτρα, β. Εθνικό φορολογικό σύστημα, γ. Άμεσα μέτρα κοινωνικής συνοχής, δ. Σχέδιο ανασυγκρότησης και ε. Καθαροί κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

20:47' Ούτε ασάφεια, ούτε αμφιθυμία σε αυτό το πλαίσιο πολιτικών αρχών και κατευθύνσεων.

20:48' Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που μπορεί να τηρήσει ένα πλαίσιο συμφωνίας θεσμικής και πολιτικής υφής. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιβάλλει και θα επιβάλλει αυτό το πλαίσιο.

20:50' Κανείς δεν μπορεί να απειλεί με διάλυση της Βουλής και προσφυγή σε εκλογές την ώρα που βρίσκεται σε κρίσιμη φάση το πρόγραμμα.

20:51' Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά του ακραίου λαϊκισμού της ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το δεχόμαστε.

20:53' Σε περίπτωση επιτυχίας η κυβέρνηση κερδίσει σε περίπτωση αποτυχίας βαρύνεται εκείνος που δεν αναλαμβάνει το ρίσκο. "Όποιος επιχειρεί να παίξει μικροκομματικά παιγνίδια στα θέματα αυτά είναι μικρότερος των περιστάσεων".

20:55' Αισθάνομαι και συναιαθάνομαι απλούς ανθρώπους που υφίστανται τις θυσίες. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την στάση στελεχών μας που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη λήψη των δυσβάστακτων αποφάσεων.

20:57' Επί συγκεκριμένου προγράμματος μας ψήφισαν οι πολίτες τον Μάιο και τον Ιούνιο.

20:58' Σέβομαι την ηρωϊκή Κ.Ο. της περιόδου 2009 - 2012, έστω κι αν φυλορρόησε. Το ίδιο με την Κ.Ο. που αναδείχθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο. Πολύ περισσότερο όμως σέβομαι τον λαό και υποκλίνομαι στους πολίτες που δέχθηκαν τα πάνδεινα.

20:59' Το ΠΑΣΟΚ είναι πάλι εδώ. Δίνει το παρών.