ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό πλήρη διάλυση η δημοτική αστυνομία στην Αθήνα

Υπό πλήρη διάλυση η δημοτική αστυνομία στην Αθήνα

Η οργή των κατοίκων του κέντρου για το «μπάχαλο» Καμίνη. Από σήμερα το NEWSΒΟΜΒ θα φέρνει στην επιφάνεια τα παράπονα και τις καταγγελίες αγανακτισμένων πολιτών και κατοίκων του κέντρου της Αθήνας για τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στην καρδιά της πρωτεύουσας και φέρουν την σφραγίδα της ανεπάρκειας του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Μία απλή βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι, είναι αρκετή για να δώσει στον επισκέπτη την εικόνα εγκατάλειψης, βρωμιάς και προσπάθειας πλήρους απαξίωσης του, με απόλυτη ευθύνη της Δημαρχίας Καμίνη. Οι καταγγελίες είναι ακόμα περισσότερες όμως, όταν το θέμα φθάνει στη συμπεριφορά της δημοτικής αστυνομίας, η οποία κατ' εντολή της διοίκησης της έχει μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε όργιο αυθαιρεσίας εις βάρος των κατοίκων.

Το «μπάχαλο» στην δημοτική αστυνομία αρχίζει με την πλήρη αδιαφορία που επιδεικνύει στις καταγγελίες των κατοίκων του κέντρου για την καταπάτηση των θέσεων στάθμευσης από οργανωμένα συμφέροντα που θέλουν να παραμένει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε κατάσταση αναρχίας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλών κατοίκων του κέντρου, η δημοτική αστυνομία φέρεται να έχει πάρει εντολή να γράφουν αβέρτα κλήσεις σε αυτοκίνητα κατοίκων της ραγδαίας αναπτυσσόμενης περιοχής του κέντρου, στο Μοναστηράκι. Ο στόχος όπως λένε κάποιοι είναι η απαξίωση του κέντρου με αποτέλεσμα οι λιγοστοί κάτοικοι που μένουν εκεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Ο λόγος; Όπως λένε όσοι ξέρουν την κατάσταση εκ των έσω, το σχέδιο έχει να κάνει με την περαιτέρω πτώση των τιμών των κατοικιών στο κέντρο, ώστε να πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί μέχρις ότου έρθει η στιγμή αναβάθμισής του, με όσους έχουν αγοράσει τα ακίνητα σε τιμές «κοψοχρονιάς» να γίνουν στην ουσία πλουσιότεροι...

Για ποιον λόγο οι κάτοικοι του κέντρου στο Μοναστηράκι και σε άλλες ιστορικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας έχουν μπει στο στόχαστρο της Δημαρχίας Καμίνη με την πλήρη συνεργασία των αρχών της Δημοτικής αστυνομίας και άλλων παραγόντων - θεσμικών και εξωθεσμικών- στην όλη ιστορία;

Το NEWSBOMB δεν θα αφήσει το θέμα έτσι. Ειδικά μάλιστα από την στιγμή που όπως λέγεται, η συνεχής υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων του ιστορικού κέντρου γίνεται υπό την πλήρη ανοχή (κατά μερικούς ακόμα και «συντονισμό») της Δημαρχίας Καμίνη.

Θα επανέλθουμε...