ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντική δωρεά της οικογένειας Σαμαρά στο Δήμο Πειραιά

Σημαντική δωρεά της οικογένειας Σαμαρά στο Δήμο Πειραιά

Τηρούν την οικογενειακή παράδοση προσφοράς στον τόπο οι Σαμαράδες - Σημαντικές πρωτοβουλίες του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου

Με επιστολή του στο Δήμαρχο Πειραιά, ο Αλέξανδρος Σαμαράς, αδερφός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παραχωρεί το μερίδιο που κατείχε στο πολυσυζητημένο οικόπεδο της ΗΒΗ επί της οδού Πειραιώς, στο Δήμο Πειραιά.

Πρόκειται για το οικόπεδο που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα πειραϊκά δρώμενα, δεδομένου του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τη δημιουργία μιας πρότυπης μαιευτικής κλινικής και η αξιοποίηση του οποίου έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από οργανωμένα συμφέροντα του ευρύτερου Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Σαμαράς, κάτοχος του 0,7653% της συνολικής αξίας του οικοπέδου και των κτισμάτων αυτού, προχώρησε σε μια σημαντική δωρεά προς το Δήμο Πειραιά, ανοίγοντας το δρόμο για την αξιοποίησή του, επ' ωφελεία της Ανάπτυξης του Πειραιά, αλλά και του ίδιου του Δήμου Πειραιά, στον οποίο θα παραχωρηθεί ένα ανακαινισμένο κτίσμα 500 τ.μ. ύστερα από απαίτηση του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Πολλοί ήταν εκείνοι που μετά την τελευταία συνάντηση Σαμαρά-Μιχαλολιάκου στο Μέγαρο Μαξίμου, σχολίαζαν ειρωνικά ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κατάφερε να κερδίσει μόνο υποσχέσεις από τον Πρωθυπουργό!

Η απάντηση ήρθε όμως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Με τη δωρεά του Αλέξανδρου Σαμαρά, η οποία όχι μόνο έκλεισε τα στόματα όλων εκείνων που άφηναν αιχμές μέσω καυστικών σχολίων μέχρι χθες, αλλά πέρασε και ένα διαφορετικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία... Δεν γίνονται όλα για το χρήμα!

Και αυτό είναι μόνο η αρχή... σχολιάζει στο newsbomb.gr άνθρωπος που είναι σε θέση να γνωρίζει τα βήματα προόδου που έχουν επιτευχθεί σε φλέγοντα ζητήματα ανάπτυξης που έχει θέσει ο Δήμαρχος Πειραιά και τα οποία παρακολουθεί στενά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Καθοριστικός στάθηκε και ο ρόλος του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου. Μονίμως συγκρουόμενος με τα οργανωμένα συμφέροντα και ένθερμος υποστηρικτής κάθε έργου που θα φέρει ανάπτυξη στον «πεθαμένο» Πειραιά, δυσαρέστησε ακόμα και προσωπικούς φίλους που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν ώστε να μην προχωρήσει το έργο.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά: «Πάνω από όλα και από όλους είναι το συμφέρον του Πειραιά. Ευχαριστώ την οικογένεια Σαμαρά που με αυτή της τη δωρεά μπαίνει στο πάνθεον των δωρητών του Δήμου Πειραιά και διδάσκει πολιτικό ήθος και ευπρέπεια, σε αντίθεση με όλους εκείνους που προσπαθούν με πρόσχημα το συμφέρον του Πειραιά, να εξυπηρετήσουν οργανωμένα συμφέροντα. Δυσαρέστησα προσωπικούς φίλους δεκαετιών, γιατρούς και μετόχους μεγάλων ιδιωτικών κλινικών οι οποίοι προσπάθησαν να με μεταπείσουν. Θα θυσιάσω ακόμα και τους φίλους μου για το καλό του Πειραιά. Γιατί αυτό είναι το χρέος μου απέναντι στους δημότες που με εμπιστεύθηκαν».

Δείτε τη σχετική επιστολή του Αλέξανδρου Σαμαρά στο Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, με την οποία δωρίζεται και επισήμως στο Δήμο Πειραιά το ποσοστό ιδιοκτησίας του αδερφού του Πρωθυπουργού:

scan

Διαβάστε επίσης:

Νέα συνάντηση Μιχαλολιάκου-Σαμαρά

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος «ξηλώνει» την διαφθορά

Τι συζήτησαν Σαμαράς - Μιχαλολιάκος (ΦΩΤΟ)