ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Αύγουστο ζητά να απολογηθεί ο Παπακωνσταντίνου

Τον Αύγουστο ζητά να απολογηθεί ο Παπακωνσταντίνου

Διορία μέχρι τις 10 Αυγούστου ζητά για να απολογηθεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μέσω επιστολής του στον Πρόεδρο της Προανακριτικής κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου στην επιστολή του χαρακτηρίζει εξωπραγματική την 7ημερη προθεσμία του που του δόθηκε για να μελετήσει την δικογραφία των 19.400 σελίδων. «Η χορήγηση 7ημερου προθεσμίας αυταποδείκτως στερείται σοβαρότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ζητά μάλιστα να του χορηγηθεί και πάλι σε ηλεκτρονική μορφή αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ «τόσο εκείνης που παρεδόθη εκ μέρους του κ. Βενιζέλου, ως έχει άνευ ουδεμίας μεταβολής, μετονομασίας κλπ, όσο και εκείνης που διεβιβάσθη μεταγενεστέρως από τη Γαλλία κατόπιν νεωτέρου αιτήματος εκ μέρους του κ. Στουρνάρα επίσης ως έχει άνευ ουδεμίας μεταβολής, μετονομασίας κλπ».

«Κατόπιν αυτών παρακαλώ να παραταθεί η προθεσμία παροχής έγγραφων εξηγήσεων του κ. Παπακωνσταντίνου μέχρι 10-08-2013 (δίμηνο από της 1ης εμφανίσεως ) και να μου χορηγηθούν τα αντίγραφα της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» ως ανωτέρω εκτίθεται», καταλήγει η επιστολή του δικηγόρου του πρώην υπουργού που υπογράφει την επιστολή.

Βεβαίως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνωρίζει πολύ καλά, ότι τον συμφέρει να καθυστερήσει όσο μπορεί, εκμεταλλευόμενος τυχόν πρόωρες εκλογές που δύνανται να προκύψουν και άρα να μην προλάβει πότε να παραδοθεί εγκαίρως προς ψήφιση στη Βουλή το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής και η πρόταση για άσκηση ποινικών διώξεων στο πρόσωπό του.

Αυτό που είχε προηγηθεί ήταν το οριστικό τράβηγμα του «χαλιού» κάτω από τα πόδια του πρώην στενού συνεργάτη και υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με την κατάθεση Πλασκοβίτη.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου «παραδόθηκε» από την Προανακριτική τελικά στην κρίση της Βουλής με το ερώτημα να προστεθεί στο εις βάρος του κατηγορητήριο το κακούργημα της Απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, πρόταση η οποία υπερψηφίστηκε με 234 ψήφους «υπέρ», 21 «κατά» και 7 «παρών».

Η εμπλοκή με την ΕΡΤ και η ευκαιρία...

Ενώ όλα έμοιαζαν τελειωμένα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και ποιος ξέρει εάν οδηγηθεί σε ειδικό δικαστήριο για ποιον άλλον θα προκύψουν ποινικές ευθύνες και όχι απλά πολιτικές, προέκυψε η ενδοκυβερνητική κρίση εξαιτίας της ΕΡΤ, που δύναται να οδηγήσει ακόμα και σε εκλογές.

Προφανώς, βλέποντας αυτή την κίνηση ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν θέλει να ρισκάρει και να βιαστεί ...να απολογηθεί, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η στάση του ΠΑΣΟΚ, που μάλλον ευνοεί στην περίπτωση αυτή τις επιθυμίες του πρώην υπουργού της. Το διακύβευμα είναι σίγουρα μεγάλο και το τονίζουμε, ότι ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου, κανείς δεν ...μπορεί να νιώθει ασφαλής, ότι θα «ξεμπερδέψει» με την αυτοαποκαλούμενη ...«Ιφιγένεια» και μόνον!