ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Δεν προέκυψε κοινός τόπος για την ΕΡΤ

Κουβέλης: Δεν προέκυψε κοινός τόπος για την ΕΡΤ

«Την πρόταση που κάναμε μπορούσε να αποδεχτεί και ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις θέσεις του.

Όπως είπε, επανέφερε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση, η δημιουργία του νέου φορέα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζομένους, να γίνει η μεταρρύθμιση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν συγκεκριμένη επιλογή, όπως και η διακοπή των συχνοτήτων», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Για μας είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας, όπως και η απόφαση του ΣΤΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Επαναλαμβάνω, το ζήτημα δεν είναι τυπικό, είναι ζήτημα δημοκρατικής ουσίας», είπε ο κ. Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι επέμεινε κατά τη σύσκεψη, τονίζοντας πως η πρότασης της ΔΗΜΑΡ «δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα «δεν εγκαταλείπει τη μεταρρυθμιστική πολιτική, αλλά λέει «όχι σε πράξεις και ενέργειες που προσβάλουν τη νομιμότητα».

Ο κ. Κουβέλης άφησε τέλος αιχμές και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τις οποίες εξαρχής η ΔΗΜΑΡ είχε εκφράσει αντιρρήσεις.