ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Συνεδρίασε το μεσημέρι, προεδρεύοντος του Φώτη Κουβέλη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και συζήτησε, μεταξύ άλλων, τις ραγδαίες εξελίξεις στην Συρία, τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των καθηγητών, το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τις ενέργειες για την συγκρότηση της Δημόσιας Τηλεόρασης καθώς και τις επαφές του Φώτη Κουβέλη και ηγετικών στελεχών του κόμματος με κινήσεις και προσωπικότητες για την συγκρότηση του λεγόμενου «τρίτου πόλου».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη το απόγευμα με τον τέως υπουργό Χάρη Καστανίδη και τις επαφές κομματικών στελεχών στη Θράκη με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε σε θετικό κλίμα.

Ορισμένα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής επεσήμαναν την ανάγκη, οι επαφές για την συγκρότηση μιας Συμπαράταξης της Κεντροαριστεράς να μην είναι επιλεκτική ως προς τα πρόσωπα και να είναι ανοιχτή με όσους ενδιαφέρονται για το εγχείρημα αυτό.

Ο κ. Κουβέλης εξήγησε ότι τα στελέχη του κόμματος δεν θα παρίστανται σε εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης όσο εκκρεμεί στη Βουλή η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ για την ακύρωση της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ.

Για το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο διαπιστώθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο και ακολουθεί την ιδεοληπτική, όπως ειπώθηκε αντίληψη της τρόικας. Όσο για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι η ΔΗΜΑΡ κατανοεί την αναγκαιότητα των κινητοποιήσεων, χρειάζεται όμως να έχουν μαζική συμμετοχή και να διατυπώνονται προτάσεις μεταρρυθμιστικές και εφαρμόσιμες.