ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αναδιάρθρωση εν λειτουργία» στη Νέα Δημοκρατία

«Αναδιάρθρωση εν λειτουργία» στη Νέα Δημοκρατία

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει μεταρρυθμίσεις στον κρατικό μηχανισμό, φαίνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά σε μεταρρυθμίσεις και στη Νέα Δημοκρατία.

Μπορεί λοιπόν οι τροικανοί να απορρίπτουν αρχικά τη λογική αυτή σε ΕΛΒΟ και ΕΑΣ, ωστόσο στο κόμμα της Λεωφόρου Συγγρού μάλλον θεωρούν ότι θα τους δώσει νέα ώθηση.

Με απόφαση που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα, οι 23 γραμματείες του κόμματος ψαλιδίζονται σε μόλις 8, σε μία προσπάθεια του κυβερνητικού σχήματος να προσαρμοστεί στη σημερινή πραγματικότητα. Όπως μάλιστα διέρρευσε, από τους συνολικά 75 γραμματείς και αναπληρωτές που υπήρχαν, πλέον θα μείνουν μόνο οι 8 επικεφαλής των Γραμματειών, ώστε να δημιουργηθεί ένας μικρός και ευέλικτος πυρήνας ατόμων που θα αποφασίζουν. Αυτό πάντως που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι κανένας τους δεν είναι βουλευτής.

Οι αντιδράσεις πάντως από διάφορους κύκλους που έχασαν τις θέσεις τους δεν έλειψαν, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς και ο νέος Γραμματέας Ανδρέας Παπαμιμίκος δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ακόμα πιο ριζοσπαστικές τομές στο κόμμα."Δε γίνεται να ζητάμε μεταρρυθμίσεις παντού και εμείς να διατηρούμε γραφειοκρατία και τεράστιες δομές" επεσήμαναν σε τοποθετήσεις τους, στελέχη της ΝΔ.