ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Ο Σαμαράς έχει θερμοκέφαλους ακροδεξιούς συνεργάτες

Παπαδημούλης: Ο Σαμαράς έχει θερμοκέφαλους ακροδεξιούς συνεργάτες

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού αλλά και ορισμένων συνεργατών του άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο καυτό θέμα των υποκλοπών κάνοντας λόγο για λογική ανησυχία που επικρατεί λόγω των αποκαλύψεων σχετικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων στο παρελθόν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως επικρατεί ανησυχία «γιατί ζούμε σε μια χώρα όπου πριν μερικά χρόνια καταγγέλθηκε από υπουργούς της ΝΔ ότι παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, γιατί ζούμε σε μια χώρα όπου διέπρεψαν οι κ.κ. Τόμπρας και Μαυρίκης επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε μια χώρα όπου κυκλοφορούν βαλιτσάκια παρακολουθήσεων και σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση αρνείται αυτό που γίνεται σε άλλες χώρες: τη συζήτηση στη Βουλή και τη συνεννόηση ανάμεσα στη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για το πώς θα θωρακίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις του Αρη Σπηλιωτόπουλου για το θέμα των παρακολουθήσεων αλλά και του Γιώργου Καρατζαφέρη, ενώ κατηγόρησε ανοιχτά τους στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη πως «προσπαθούν μάταια αλλά επικίνδυνα να ταυτίσουν τη Χ.Α με την αξιωματική αντιπολίτευση», αποκαλώντας τους μάλιστα ως «ακροδεξιά χέρια του πρωθυπουργού».

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε διαχωρισμό στους βουλευτές της ΝΔ, τονίζοντας πως «ευτυχώς, υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα της ΝΔ που αντιδρά στα τυχοδιωκτικά σχέδια. Δυστυχώς όμως, οι πιο εμπρηστικοί και θερμοκέφαλοι που θέλουν να παίξουν παιχνίδια εξίσωσης Χ.Α-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πολύ πιο δίπλα στον πρωθυπουργό».