ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν επιστρέφει στην κυβέρνηση

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν επιστρέφει στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αποκλείει, με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα το ενδεχόμενο επανόδου του κόμματός του στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζει λανθασμένη ενέργεια το κάλεσμα του κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.


«Καμιά σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια επανόδου της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση όταν η Ν.Δ προώθησε τον επικαθορισμό της κυβερνητικής πολιτικής με την ιδεολογικοπολιτική σφραγίδα της, αποδέχθηκε ακόμη και ανορθολογικές απαιτήσεις της τρόικας και επέλεξε ένα αυταρχικό μοντέλο "μεταρρυθμίσεων" », αναφέρει ο κ Κουβέλης.


Η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να επιστρέψει στην κυβέρνηση γιατί οι λόγοι που αποχώρησε είναι πολύ συγκεκριμένοι, σαφείς και εξακολουθούν να υφίστανται, δηλώνει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.


«Χαρακτηρίσαμε ως λανθασμένη ενέργεια το κάλεσμα του κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει ο κ. Κουβέλης και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει περισσότερο στην όξυνση της κρίσης.


Για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει πως δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα.