ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Δένδια, Αθανασίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραίτηση Δένδια, Αθανασίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «πελώριες πολιτικές ευθύνες» στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αντιληφθεί κάτι πολύ απλό. Οι έγκλειστοι σήμερα, οι καταδικασμένοι της 17Ν βρίσκονται μέσα και σωστά για τις εγκληματικές τους πράξεις. Από εκεί κει πέρα, όμως, ο πολιτικός κόσμος αν θέλει πράγματι να δώσει μία ιδεολογική και πολιτική απάντηση στο φαινόμενο "τρομοκρατία" -το οποίο δεν προέκυψε μετά τους δίδυμους πύργους, έχει ιστορικές καταβολές- θα πρέπει να ανοίξει ένα πράγματι ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο. Με αυτή την έννοια οφείλουμε, όταν αναφερόμαστε στην τρομοκρατία, να αποδομήσουμε την οποία δικιά τους ρητορική, τον αυτοπροσδιορισμό τους ως αυτόκλητους υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων και άρα, με αυτή την έννοια, δεν μπορούν αποσυσχετίσουμε ότι επικαλούνται κάποια πολιτικά κίνητρα, κάποιες ιδέες όταν κάνουν τις εγκληματικές τους πράξεις. Η Δημοκρατία οφείλει να τους βάλει μέσα όχι για τις ιδέες τους, αλλά για τις πράξεις τους», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «δύο συμπεράσματα μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε με βάση την υπόθεση Ξηρού. Πρώτα από όλα ότι υπάρχουν πελώριες πολιτικές ευθύνες και στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον κ. Δένδια, ευθύνες οι οποίες εκ των πραγμάτων θέτουν και θέμα παραίτησης. Αντί, λοιπόν, η ΝΔ με ευκολία να "ρίχνει λάσπη" δεξιά και αριστερά και ιδιαίτερα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να "βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια" και να δει γιατί ο τρομοκράτης Ξηρός βρίσκεται έξω».

«Το δεύτερο συμπέρασμα», πρόσθεσε, «που μπορεί να βγάλει κανείς από αυτή την υπόθεση: Είναι απολύτως κατανοητό γιατί επιχειρεί να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση με τον τρόπο που την ανοίγει, έτσι ώστε να "σκεπάσει" την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα για τα πραγματικά προβλήματα και αυτά είναι πελώρια».