ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Παράταση, κούρεμα και New Deal

Τσίπρας: Παράταση, κούρεμα και New Deal

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο και χρηματοδότηση για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, σε συνέντευξή του προς το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Και εξηγεί ότι η διαπραγμάτευση του κόμματός του θα έχει τον εξής προσανατολισμό: «παράταση για την αποπληρωμή του χρέους, κούρεμα μεγάλου μέρους του χρέους (…) και ένα New Deal για όλη την Ευρώπη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη – αυτό θα σηματοδοτούσε και το τέλος της κρίσης».

Σε ερώτηση τι έχει να πει στους γερμανούς φορολογούμενους εάν όλα αυτά αποτύχουν και οι τελευταίοι κληθούν να βάλουν τελικά το χέρι στη τσέπη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι σέβεται τους γερμανούς φορολογούμενους, αλλά πως εντέλει θα κινδυνεύσουν να πληρώνουν κάθε τόσο, εάν συνεχιστεί το σημερινό πρόγραμμα λιτότητας. Ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει ότι προ κρίσης το ελληνικό χρέος ανερχόταν στο 120 % του ΑΕΠ ενώ μετά από τρία χρόνια υλοποίησης του προγράμματος έχει φτάσει το 175 %.

MERKEL 2

«Κοντόφθαλμη» η στρατηγική της Μέρκελ

Σημειώνει ότι η Γερμανία κέρδισε 40 δις ευρώ λόγω χαμηλών επιτοκίων εν μέσω της κρίσης, τονίζει όμως πως αυτά ωφέλησαν τις τράπεζες και τις γερμανικές ελίτ και όχι τους γερμανούς εργαζόμενους που είδαν τους μισθούς τους να παγώνουν τα τελευταία χρόνια. «Η στρατηγική αυτή της κυρίας Μέρκελ είναι κοντόφθαλμη. Εγκυμονεί τον κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης και της Ευρώπης».

Τέλος, απευθυνόμενους προς τους «απλούς γερμανούς πολίτες που παραδοσιακά ψηφίζουν το SPD» τους καλεί να προσέλθουν στις κάλπες στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και να δώσουν την ψήφο τους στην Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Διαβάστε επίσης

Ο Τσίπρας , η Μέρκελ και ο Σούλτς

Τσίπρας: Τα αποτελέσματα του μνημονίου δεν προσφέρονται για φιέστες

Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για την Ευρωπαϊκή πρόκληση