ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φιλιππίδης «Θέλουν εμένα, λόγω της σχέσης μου με τον Καραμανλή»

Φιλιππίδης «Θέλουν εμένα, λόγω της σχέσης μου με τον Καραμανλή»

«Θέλουν εμένα για να φτάσουν στον Καραμανλή», αυτός ήταν ο βασικός ισχυρισμός του πρώην προέδρου του ΤΤ, Άγγελου Φιλιππίδη, ενώπιον τον Τουρκικών δικαστικών αρχών, προκειμένου ουσιαστικά, να αποτρέψει την έκδοσή του στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άγγελος Φιλιππίδης άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι πίσω από την υπόθεση του ΤΤ κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα, με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

«Ήταν φίλος μου», υποστήριξε ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Τον κατηγορούμενο και εκζητούμενο εκπροσώπησαν στο τουρκικό δικαστήριο δυο δικηγόροι οι οποίοι μάλιστα παραπλάνησαν τους δικαστές λέγοντας ότι σε βάρος του δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι Τούρκοι δικαστές τον ρώτησαν αν φοβάται για την ζωή του.

«Δεν φοβάμαι για τη ζωή μου, έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», φέρεται να είπε ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ.

Οι δικηγόροι του επέμειναν πάντως στην απελευθέρωση του Άγγελου Φιλιππίδη, επικαλούμενοι το γεγονός ότι και στην Ελλάδα, οι κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση των κόκκινων δανείων έχουν αφεθεί ελεύθεροι με προοριστικούς όρους.

Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου στο οποίο αποτυπώνονται οι παραπάνω ισχυρισμοί έχει ήδη κοινοποιηθεί στις ελληνικές δικαστικές αρχές από χθες το βράδυ, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας εκδόσεων κ. Αγγελής διαβίβασε νέο αίτημα για την εκ νέου κράτηση του Άγγελου Φιλιππίδη, δεδομένου ότι σε βάρος του εκκρεμεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης.

Διαβάστε επίσης:

Νέο αίτημα προς τις τουρκικές αρχές για την κράτηση του Α. Φιλιππίδη

Ελεύθερος ο Άγγελος Φιλιππίδης

Σήμερα η δίκη Φιλιππίδη στην Τουρκία

Νέο ένταλμα σε βάρος του Α. Φιλιππίδη

Ο Φιλιππίδης επιστρέφει – Γριβέας και Βάτσικα… μένουν!

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Hürriyet για Φιλιππίδη: Δεν ήταν πολύ έξυπνος...