Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη φοροδιαφυγή

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη φοροδιαφυγή

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σε δήλωσή του σχετικά με τη διερεύνηση εκκρεμών φορολογιών υποθέσεων.

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει κανένα δισταγμό στο να φορτώνει με χαράτσια τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κρατά μια στάση εγκληματικής συγκάλυψης στο φλέγον ζήτημα της φοροδιαφυγής, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον χειρισμό της υπόθεσης Λαγκάρντ», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η εντολή του οικονομικού εισαγγελέα για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, επιβεβαιώνει αφενός πως η δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον, και αφετέρου αφήνει για μια ακόμη φορά έκθετη την κυβέρνηση για την ασυλία και την κάλυψη που παρέχει στους πλούσιους και τους φοροφυγάδες.

"Η υποστελέχωση του φοροτεχνικού μηχανισμού και η αντικειμενική αδυναμία των ΔΟΥ και του ΣΔΟΕ να ελέγξουν αποτελεσματικά τις υποθέσεις, χρεώνεται αποκλειστικά στον κ. Σαμαρά και στην κυβέρνησή του", κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.