Μαριάς:Η Κυβέρνηση δεν επιτρέπει την εκτέλεση απόφασης για το Δίστoμο!

Newsroom Newsroom

Μαριάς:Η Κυβέρνηση δεν επιτρέπει την εκτέλεση απόφασης για το Δίστoμο!

Την άμεση εκτέλεση της υπ' αριθμ. 137/1997 αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς με την οποία επιδικάστηκαν αποζημιώσεις για τα θύματα της σφαγής του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944, ζήτησε σήμερα 12/02/2014 από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απευθυνόμενος στον κ. Αθανασίου ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «αν και παρήλθαν 14 χρόνια από την ιστορική απόφαση 11/2000 του Αρείου Πάγου, η Ελληνική Πολιτεία δια του εκάστοτε Υπουργού Δικαιοσύνης κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου δεν δίνει έγκριση για την εκτέλεση της υπ' αριθμ. 137/1997 αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς κατά του γερμανικού δημοσίου».

distomo2

Ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση διότι «στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων (γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις θυμάτων κλπ) πετά τη μπάλα στην εξέδρα και δεν προχωρά στην άμεση διεκδίκηση τους. Μάλιστα, η κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από το οποίο αναμένει δήθεν την περίφημη γνωμοδότηση του για τη στοιχειοθέτηση από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου των αξιώσεων του για το κεφαλαιώδες αυτό εθνικό θέμα για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα».

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση Γλέζου για τις καθυστερήσεις γύρω από γερμανικές αποζημιώσεις

Δούρου: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

Επιστολή Γλέζου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ για επερώτηση του Die Linke για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Γλέζος-Κουρουμπλής για γερμ. αποζημιώσεις και τις θέσεις του Υπ.Οικ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved