ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τατούλη με πρέσβη της Ινδονησίας

Συνάντηση Τατούλη με πρέσβη της Ινδονησίας

Την Τρίπολη, όπου συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα, Yayat Sugiatna, και ο πρόξενος, Muhammad Iqbal.

Οι τρεις άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την ανάπτυξη εμπορικών και τουριστικών συνεργασιών, με τον περιφερειάρχη να σημειώνει ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη στοχευμένη και συγκροτημένη πολιτική μας έχει αποκτήσει διακριτή διεθνή ταυτότητα, και αυτό το αποδεικνύει το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για συνεργασία από τις πρεσβείες των ξένων χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρέσβης της Ινδονησίας ενημέρωσε τον κ. Τατούλη για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει το φόρουμ των τεσσάρων πρέσβεων της ανατολικής Ασίας στην Ελλάδα, Ινδονησίας, Φιλιππινών, Ταϊλάνδης και Βιετνάμ, για την ανάπτυξη συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και για την οργάνωση επιχειρηματικών συνεργασιών.

Ο περιφερειάρχης αποδεχόμενος την πρόταση, χαρακτήρισε τις χώρες αυτές «δυναμικά αναπτυσσόμενες οικονομίες» και έθεσε ως βασικούς άξονες συνεργασίας την εξαγωγή των πελοποννησιακών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, την προσέλκυση τουρισμού και τη μεταφορά τεχνολογικής τεχνογνωσίας.

Διαβάστε ακόμα:

Μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ και για τον Τατούλη