ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη

Τη στρατηγική του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών συζήτησαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε συνεδρίαση με τη συμμετοχή βουλευτών του κόμματος.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης από τους βουλευτές και τα μέλη του κορυφαίου οργάνου της ΔΗΜΑΡ αναλύθηκαν τα βασικά σημεία της επικοινωνιακής τακτικής, συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που σχετίζονται με την προεκλογική καμπάνια του σχήματος Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία, καθώς και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στο «Ι. Βελλίδης» την Πέμπτη
Στο πλαίσιο της συγκρότησης του τρίτου προοδευτικού πόλου, η Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία προγραμματίζει στη Θεσσαλονίκη την κεντρική εκδήλωση παρουσίασης μετά την Αθήνα, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 27 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» με κεντρικό ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, στην οποία θα μιλήσουν επίσης, οι Χάρης Καστανίδης πρώην υπουργός, Μαριλένα Κοππά ευρωβουλευτής και ο Γιάννης Τσαμουργκέλης καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Για τις τράπεζες
Ταυτόχρονα, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η ΔΗΜΑΡ εν όψει της επικείμενης κατάθεσης των νομοθετικών ρυθμίσεων για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στο πλαίσιο των συμφωνιών με την τρόικα, επισημαίνει ότι η συνέχεια της πορείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πρέπει να οργανωθεί με ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, που να διασφαλίζει, για τις τράπεζες και τους παλιούς και νέους μετόχους, τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και να κατοχυρώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά, η ασκούμενη χρηματοπιστωτική πολιτική πρέπει να έχει ως στόχο τον πλουραλισμό του τραπεζικού συστήματος σε εθνική, περιφερειακή, και τοπική εμβέλεια και τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική παραγωγική οικονομία.

Διαβάστε επίσης: H ΔΗΜΑΡ στηρίζει Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη