ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Νέα εποχή για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία με την τρόικα

Σαμαράς: Νέα εποχή για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία με την τρόικα

-Ο πρωθυπουργός σημειώνει πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και παράλληλα αφήνει αιχμές κατά της αντιπολίτευσης

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της χώρας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για νέα εποχή για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία με την τρόικα και σημειώνει πως το τοπίο καθαρίζει και μπορεί να αρχίσει η συζήτηση για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους.

«Η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» αναφέρει σε δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες ανάγκες της. Και σηματοδοτούν μιας Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ' ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

«Οι σαρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και δεκαετίες και θα έπρεπε να είχαν γίνει και στην Ελλάδα εδώ και χρόνια γυρίζουν μία νέα σελίδα για τη χώρα μας. Και σηματοδοτούν μία νέα Ελλάδα που μπορεί να σταθεί και να προοδεύσει στο σύγχρονο κόσμο. Μία χώρα φυσιολογική και πραγματικά ελεύθερη πια…

Μαζί διαψεύδονται όλα τα σενάρια καταστροφής για τη χώρα μας. Όπως χρεοκοπούν όσοι τα διακινούσαν, όσοι τα προεξοφλούσαν και όσοι τα επεδίωκαν.

Και όσοι αγωνίζονταν να κρατήσουν όρθια αυτά ακριβώς που μας βούλιαξαν στην κρίση.

Και όσοι κερδοσκοπούσαν για τα πάθη του λαού μας.

Και όσοι μεμψιμοιρούσαν συνεχώς για το χθες, μη έχοντες τίποτα να πουν για το αύριο…

Ένα θλιβερό κεφάλαιο κλείνει και μια νέα εποχή ξεκινά για τη χώρα μας. Που θα απελευθερώσει πλέον το μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό της. Και θα γίνει αληθινό υπόδειγμα ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και ευημερίας.

Η Ελλάδα μπορεί τα πάντα! Είμαστε ήδη στη νέα εποχή για τη Νέα Ελλάδα…».

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 500 ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα

Πώς «κόπηκε» το πρωτογενές πλεόνασμα!

Σαμαράς: Ως Έλληνες γυρίζουμε μια καινούργια σελίδα

Σαμαράς: Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην ουκρανική κρίση