ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με κατάθεση Μπουτάρη συνεχίζεται η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Με κατάθεση Μπουτάρη συνεχίζεται η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Με την εξέταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης συνεχίζεται για 30ή μέρα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η κατάθεση του κ. Μπουτάρη είχε ξεκινήσει πριν από το Πάσχα, ωστόσο η δίκη διακόπηκε και συνεχίζεται εκ νέου σήμερα.

Τότε είχε κάνει λόγο για «σύστημα» που είχε «ξεσαλώσει», ενώ αναφερόμενος στον προκάτοχό του και καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, είχε ότι τον είχε προειδοποιήσει κατά το παρελθόν να είναι προσεκτικός. «"Βασίλη μου, πρόσεχε θα σε βάλουν μέσα", του έλεγα», ήταν τα λόγια του στο Εφετείο.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για τις ευθύνες του κ. Παπαγεωργόπουλου αναφορικά με την «τρύπα» των 17,9 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στον δήμο, ο κ. Μπουτάρης είχε απαντήσει: «Γνώριζε ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι λείπουν λεφτά, αλλά μόνο ο ίδιος ξέρει εάν ήταν κι αυτός στο κόλπο».

Επιπλέον, ο μάρτυρας ρωτήθηκε για τους -επίσης- καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη Μιχάλη Λεμούσια, άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου και Παναγιώτη Σαξώνη, πρώην ταμία. Για τον πρώτο επεσήμανε ότι δεν γινόταν τίποτα εάν δεν περνούσες από τον πάγκο του, ενώ τον δεύτερο τον αποκάλεσε «χαϊδεμένο παιδί του δήμου».

Διαβάστε επίσης:

«Κόντρα» Παπαγεωργόπουλου - Σαξώνη για τη… γνωριμία τους