ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Σαμαράς κερδίζει χρόνο για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση

Τσίπρας: Ο Σαμαράς κερδίζει χρόνο για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει την ηθική, πολιτική και συνταγματική νομιμοποίηση να νομοθετεί, δεν μπορεί μια κυβέρνηση να μπαίνει σε μια δήθεν διαπραγμάτευση για το χρέος», δήλωσε από την Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ο πρόεδρος της αξιωματική αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή όπως είχε ζητήσει ο Σαμαράς για να συνεχίσει με ανασχηματισμένη κυβέρνηση αλλά αυτό που του είπε είναι να σταματήσει την καταστροφή της χώρας», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός κερδίζει χρόνο για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στους βιομηχάνους να μην συναινέσουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στη μείωση του κατώτατου μισθού, να αναλάβουν την ευθύνη τους για νέα κοινωνική συμφωνία.

Τέλος, αυτό που ανέφερε, παρουσιάζοντας το οικονομικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας σε μια χώρα διαλυμένη και με τον κίνδυνο του διχασμού ορατό.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωσε παραίτηση από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης