ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: «Άναψαν» τα αίματα για τα αποτελέσματα στη Βουλή

Ευρωεκλογές 2014: «Άναψαν» τα αίματα για τα αποτελέσματα στη Βουλή

Στο επίκεντρο της βουλευτικής αντιπαράθεσης, ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, βρέθηκαν την Τετάρτη (28/05) τα εκλογικά αποτελέσματα.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε λόγο για ιστορική νίκη της Αριστεράς, με τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη, να χαρακτηρίζει από την πλευρά του θετική την πρωτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είστε στάσιμοι. Είτε το θέλετε, είτε όχι δεν έχετε ούτε τα ποσοστά του 2012, αλλά έχετε χάσει και 150.000 ψήφους. Ως ποσοστό μπορεί να τα πήγατε καλά, έχετε, όμως, υποστεί καθήλωση», σχολίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφερόμενος στα εκλογικά αποτελέσματα.

«Είστε παρελθόν με την ψήφο του ελληνικού λαού, που σας αποδοκίμασε. Ούτε με ανασχηματισμούς, ούτε με επικοινωνιακά τεχνάσματα μπορείτε να διασώσετε το βυθισμένο σκάφος», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να κινδυνολογεί εναντίον του κόμματός του δείχνοντας να μην έχει πάρει το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες ψηφοφόροι.

«Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σύντομα και θα φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά και με ακόμα μεγαλύτερη προοπτική, γιατί ο δρόμος άνοιξε και δεν θα σταματήσει», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Δεν ήταν σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ τρεις κάλπες μία ψήφος και φεύγουν; Αναγνωρίζω ότι κερδίσατε μία στις τρεις. Χάσατε, όμως, στις δύο. Θα πρέπει να βάλουμε ένα κριτήριο, όμως, στο πώς αντιλαμβανόμαστε το μήνυμα των ευρωεκλογών. Δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί πράγματι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές. Εσείς, όμως, αμφισβητείτε ότι ηττηθήκατε στις αυτοδιοικητικές;», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απορρίπτοντας ταυτόχρονα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να αμφισβητεί την ηθική νομιμοποίηση της κυβέρνησης.

«Δεκαοκτώ ποσοστιαίες μονάδες του εκλογικού σώματος μετακινήθηκαν. Και εσείς πόσες πήρατε; ΖΕΡΟ. Μετακινούνται οι ψηφοφόροι και εσείς δεν πήρατε τίποτα κύριε Λαφαζάνη. Μείνατε σταθεροί, καθηλωμένοι, στο ποσοστό σας και επειδή εμείς πέσαμε, φτιάξατε μια διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι εσείς μείνατε σταθεροί, αλλά οι ψηφοφόροι δεν ήρθαν σε εσάς. Μετακινήθηκαν προς δεξιά και ακροδεξιά οι ψήφοι. Κάντε καλά τους λογαριασμούς σας γιατί έρχεστε ζωηροί και δείχνετε ότι δεν πήρατε το μήνυμα», τόνισε ο κ. Βορίδης.

«Παίζετε παιχνίδια χρόνου και δολιοφθοράς. Προσπαθείτε, για να βγει το πολιτικό σας σχέδιο, να επενδύσετε στην αποτυχία», πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα συμμαχιών, καθώς κατέρρευσαν οι ΑΝΕΛ, αλλά και ότι δεν έχει κυβερνητική πρόταση.
«Ο διπολισμός κινείται στο 40% και δεν μπορείτε να το καταλάβετε, ούτε εσείς ούτε η ΝΔ», ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο και για απάθεια που δείχνει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή μίλησε για 20 ποσοστιαίες μονάδες που έχασαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και για ποσοστά «Πολιτικής 'Άνοιξης» που πήρε η ΝΔ...

«Είναι θετικό γεγονός η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν ακουμπά τον πυρήνα προβλήματος. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ μια πρόταση αριστερή που θα είναι βιώσιμη», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης. Ταυτόχρονα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να προχωρήσει σε πλήρη αποσαφήνιση των θέσεων της, κατηγορώντας την ότι δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών, ενώ προσεγγίζει επιφανειακά το αποτέλεσμα τους. «Άκουσα με προσοχή τον κ. Λαφαζάνη. Μου θύμισε ότι στο δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την πρωτιά, γιατί οι άλλοι έπαθαν κράμπα ή κλατάρανε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: Ο Σαμαράς κερδίζει χρόνο για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση

Ρoή Ειδήσεων