ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούρκουλας: Αισιόδοξος για κοινά αποδεκτό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κούρκουλας: Αισιόδοξος για κοινά αποδεκτό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Την αισιοδοξία του για μια κοινά αποδεκτή λύση – η οποία θα συζητηθεί σύντομα - αναφορικά με το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Ζοζέ Μπαρόζο, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημ. Κούρκουλας, με τη λήξη του άτυπου συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Ζάππειο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κούρκουλας τόνισε, πως σε αυτή τη συγκυρία «προέχει, οι πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ συνολικά να ενσωματώσουν τα μηνύματα των ευρωεκλογών, προκειμένου η ΕΕ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, όσων δεν την εμπιστεύτηκαν». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κούρκουλας εξέφρασε την «αισιοδοξία» του, ότι στις συνεννοήσεις υπό τον κ. Χέρμαν Φαν Ρομπάι ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «θα υπάρξει σύντομα κοινά αποδεκτή λύση».

Σημειώνεται, ότι για το ίδιο θέμα, ο Γάλλος αρμόδιος αξιωματούχος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Χάρλεμ Ντεζίρ ανέφερε πως «οι υπουργοί που συναντήθηκαν στην Αθήνα, ζήτησαν να διευθετηθεί σύντομα το θέμα των προσώπων ως προς την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να επικεντρωθούμε στις προτεραιότητες».

Αναφερόμενος στη σχετική συζήτηση που έγινε στο συμβούλιο, ο κ. Ντεζίρ εκτίμησε ότι «οι προτεραιότητες που αναφέρονται στην Ευρώπη για την προσεχή πενταετία, είναι πολύ πιο σοβαρές από το θέμα των προσώπων που συζητείται αυτή την περίοδο».

Διαβάστε ακόμα:

Ανασχηματισμός: Στα «κάγκελα» όλη η ΝΔ με τον Βενιζέλο