ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Βούλτεψη κατά ΣΥΡΙΖΑ για το παλλαϊκό μέτωπο για τη ΔΕΗ

Βολές Βούλτεψη κατά ΣΥΡΙΖΑ για το παλλαϊκό μέτωπο για τη ΔΕΗ

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για τη πώληση της ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου καλεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 17:00, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ κοινωνικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, συλλογικότητες, πολιτικές δυνάμεις, βουλευτές, «με σκοπό να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και της δυνατότητας πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας σε όλους τους πολίτες».

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι πρώτος άμεσος στόχος είναι να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Στη δήλωσή της η κ. Βούλτεψη αναφέρει:

«'Aδοξο τέλος είχε η περίφημη “πολιτική των συμμαχιών” επί της οποίας κονταροχτυπήθηκαν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η βασική ομάδα αμφισβήτησής της, δηλαδή η «Αριστερή Πλατφόρμα» του κ. Λαφαζάνη, κατά την τελευταία διήμερη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος.

Τελικά, οι μόνοι πολιτικοί χώροι προς τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ξεκάθαρο κάλεσμα για συνεργασία, είναι το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επομένως, η μόνη διεύρυνση ενός κόμματος που θέλει να εμφανίζεται ως ευρωπαϊκό, είναι προς τους δύο κατ’ εξοχήν αντιευρωπαϊκούς πολιτικούς χώρους».

H κυβερνητική εκπρόσωπος καταλήγει στη δήλωσή της:

Η άποψη αυτών που βλέπουν ως απειλή τα “κεντροαριστερά σενάρια” και επιδιώκουν την κομματική “καθαρότητα”, επικράτησε κατά κράτος, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει «κόμμα μέσα στο κόμμα».

Στο μεταξύ, ενώ εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι δεν έχουν “γειωθεί” με την κοινωνία, την καλούν σε “παλλαϊκό μέτωπο ανατροπής”, με δήθεν με αφορμή το θέμα της ΔΕΗ.

Με την Πολιτική Γραμματεία και το Προεδρείο της Κ.Ο. να βρίσκονται, όπως αποφασίστηκε, σε διαρκή συνεδρίαση όλο το καλοκαίρι, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη προσπάθεια να κρυφτεί το σχίσμα κάτω από την επαναστατική γυμναστική».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Παλλαϊκό Μέτωπο απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ