ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να διαψεύσει η κυβέρνηση τα σενάρια πώλησης του ΟΑΕΔ»

«Να διαψεύσει η κυβέρνηση τα σενάρια πώλησης του ΟΑΕΔ»

Κατηγορηματικά αντίθετη δηλώνει η ΔΗΜΑΡ στα σενάρια πώλησης του ΟΑΕΔ, απαιτώντας από την κυβέρνηση να τα διαψεύσει άμεσα.

«Τα σενάρια πώλησης του ΟΑΕΔ απαιτούν άμεσα διευκρινήσεις και διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό. Η ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ θα αποτελέσει μια πράξη ακραίου νεοφιλελευθερισμού, στην οποία η ΔΗΜΑΡ είναι κατηγορηματικά αντίθετη. Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, η επιδοματική πολιτική, καθώς και οι πολιτικές απασχόλησης απαιτούν στρατηγικό σχεδιασμό και είναι ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας για ένα συντεταγμένο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι το κυβερνητικό σχέδιο θέλει τις δραστηριότητες του ΟΑΕΔ να διχοτομούνται: αφενός η επιδοματική πολιτική (επιδόματα ανεργίας και λοιπές παροχές) να περάσει στις αρμοδιότητες του ΙΚΑ, αφετέρου οι πολιτικές απασχόλησης να δοθούν σε ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν να τρέξουν τις τεράστιες ροές χρήματος από τα κοινοτικά κονδύλια για την άσκηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη τριετία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει στα κράτη-μέλη της περισσότερα από 300 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Οι θιασώτες του «ξαφνικού θανάτου» του ΟΑΕΔ θεωρούν ότι ο Οργανισμός έχει αποτύχει στην αύξηση της απασχόλησης μέσω των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, χρεώνοντας στη λειτουργία του γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

Τονίζουν επίσης ότι δεν έχει αναπτύξει δικό του σύστημα συλλογής εισφορών, αλλά στηρίζεται σε αυτό του ΙΚΑ και για αυτόν ακριβώς το λόγο, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, προκρίνουν την άσκηση της εισοδηματικής πολιτικής από το ΙΚΑ, το οποίο μπορεί να αναλάβει και τη χορήγησης επιδομάτων και παροχών σε εργαζόμενους και ανέργους.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σημίτης, το εβραϊκό λόμπι και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (pics+vids)

Αμφίπολη: Αυτό είναι το σενάριο για τον τάφο που «τρέμουν» οι αρχαιολόγοι

Αμφίπολη: Έχει βάση το σενάριο για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Αποκάλυψη για Αμφίπολη: Έβαλαν μικροκάμερα μέσα στον τάφο – Τι είδαν

Αμφίπολη: Αυτό είναι το σχέδιο - Έτσι θα μπουν οι αρχαιολόγοι στον τάφο