ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσίπρας: Ο δρόμος της σωτηρίας επιβάλει την πολιτική ήττα της κυβέρνησης

Α. Τσίπρας: Ο δρόμος της σωτηρίας επιβάλει την πολιτική ήττα της κυβέρνησης

«Ο πρωθυπουργός χρειάζεται ενάμιση χρόνο ακόμα, προκειμένου να εφαρμόσει τον ΕΝΦΙΑ και την τελική ληστεία της δημόσιας περιουσίας», τονίζει σε συνέντευξή του στην Real News ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος πως ο κ. Σαμαράς ψεύδεται όταν λέει πως έχει τους 180 βουλευτές για την εκλογή του προέδρου.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος πως ο Φώτης Κουβέλης δε θα συμβάλλει στη συνέχιση της πολιτικής της συγκυβέρνησης και για το λόγο αυτό τον προτρέπει να μη συναινέσει στην εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή.

Στη συνέχεια, τονίζει πως αν του ζητηθεί από τους δανειστές να υπογράψει μια συμφωνία με την κυβέρνηση Σαμαρά, «οι εταίροι μας θα υποχρεωθούν να διαπραγματεύονται στο μέλλον με μια κυβέρνηση που ξέρει να λέει «όχι» σε όλες τις γλώσσες»...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως είναι στρατηγική επιδίωξη του κόμματός του η σύναψη συμμαχιών με αντιμνημονιακές παρατάξεις, ενώ λέει με νόημα πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν μπορεί να είναι εκπρόσωπος ενός μόνο κόμματος».

Στη συνέχεια αναφέρεται στον ενδεχόμενο σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «θα είναι κυβέρνηση που εκφράζει τη μαχόμενη κοινωνία και θα διακρίνεται από ένα μεγάλο στόχο: Την κοινωνική σωτηρία».

Όσο για την απάντησή του σε παλιότερες δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε κάνει λόγο για κυβέρνηση μεγάλου σχηματισμού; Ο κ. τσίπρας ήταν απόλυτος:

«Η δεξιά του Σαμαρά έχεις ως πρόγραμμα τις πολιτικές των μνημονίων, επιβάλλει στυγνά την κοινωνική βαρβαρότητα και την εθνική λεηλασία, φιλοξενεί ότι αντιδραστικό και καθυστερημένο έχει ξεπηδήσει από το βούρκο της κρίσης. Συνεπώς ο δρόμος της απελευθέρωσης από τις μνημονιακές πολιτικές, ο δρόμος της σωτηρίας της πατρίδας, περνάει μέσα από την ήττα των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών τους».

Τέλος, αναφερόμενος στο «Ποτάμι», ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως δεν πρέπει «να περιοριστεί σε μπουγάδα φθαρμένων πολιτικών στις όχθες του».

Διαβάστε επίσης:

ΑΝ.ΕΛ: Η συγκυβέρνηση θυμίζει «δοσάδες» παλιότερων εποχών