ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ντινόπουλου-Πατούλη ενόψει αρχαιρεσιών σε ΠΕΔ-ΚΕΔΕ

Συνάντηση Ντινόπουλου-Πατούλη ενόψει αρχαιρεσιών σε ΠΕΔ-ΚΕΔΕ

Με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, συναντήθηκε ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, καθώς και στελέχη της παράταξης, ενόψει των αρχαιρεσιών για τις Περιφερειακές Ενώσεις Ελλάδας (ΠΕΔ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα επικαιρότητας για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως η παράταση της διαδημοτικής κινητικότητας του προσωπικού μέχρι τέλους του χρόνου, τα οικονομικά των δήμων και ο διακανονισμός των οφειλών τους, η θητεία των γενικών γραμματέων, των συνεργατών, των ειδικών συμβούλων αλλά και το καθεστώς πρόσληψης δικηγόρων στους δήμους, η επανεξέταση των αμοιβών αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, καθώς και η παράταση της αδειοδότησης των κλειστών γυμναστηρίων. Η άρση του ασυμβίβαστου των δικηγόρων που εξελέγησαν στο δημαρχιακό αξίωμα βρέθηκε επίσης, στο τραπέζι της συζήτησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, ο κ. Ντινόπουλος, «παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία για τη χώρα εμφανίστηκε πρόθυμος να προωθηθούν θέματα διοικητικής φύσης που πρέπει να επανεξεταστούν, αλλά και να αναληφθούν πρωτοβουλίες και για όσα ακολουθείται η οδός μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση έρχεται να φέρει την αλλαγή στην αυτοδιοίκηση. Είναι το νέο πρόσωπο διεκδίκησης απέναντι στην κεντρική εξουσία. Δεν θέλουμε διαχωρισμούς και δήμους δύο ταχυτήτων όπως ισχύει σήμερα. Διεκδικούμε δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των δήμων της χώρας χωρίς πληθυσμιακούς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς ώστε όλοι να μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά και αποτελεσματικά».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κωνσταντίνος Τζανακούλης.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Παπακώστα: Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή των ΚΕΠΑ