ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nomura: Βλέπει 70% πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Nomura: Βλέπει 70% πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στο α΄ τρίμηνο του 2015, παραμένει το κύριο ορόσημο που θα καθορίσει την τροχιά διαπραγμάτευσης των ελληνικών assets στους επόμενους μήνες, σχολιάζει σε ανάλυσή της η Nomura.

Όπως επισημαίνει, «αυτή τη στιγμή εκτιμούμε πως η πιθανότητα να μην εκλεγεί νέος πρόεδρος και να διεξαχθούν νέες κοινοβουλευτικές εκλογές, διαμορφώνεται στο 70%. Ωστόσο, είμαστε επιφυλακτικοί διότι αυτή είναι μια εκτίμηση που θα μπορούσε να αλλάξει προς οποιαδήποτε πλευρά, καθώς η κατάσταση είναι πολύ ρευστή».

Η Nomura εκτιμά ότι και οι μετεκλογικές εξελίξεις είναι επίσης πολύ δύσκολο να προβλεφθούν. Εκπονεί διάφορα σενάρια που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν παίρνοντας τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ως δεδομένη, «κάτι που εμφανίζεται ως η πιο πιθανή έκβαση με βάση τις δημοσκοπήσεις».

Σύμφωνα με τη Nomura, «το πιθανό αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών δεν θα είναι τόσο market-friendly όσο εκείνο των εκλογών του Ιουνίου 2012. Την ίδια στιγμή ωστόσο, τα πτωτικά σενάρια είναι πιο διαχειρίσιμα αυτή τη φορά, δεδομένης της εξομάλυνσης των προθέσεων πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο χρόνια».

Σχετικές ειδήσεις