Κικίλιας: Δεν είναι ντροπή το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών

Newsroom Newsroom

Κικίλιας: Δεν είναι ντροπή το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών

«Δεν δέχομαι, σε καμία των περιπτώσεων, ότι αποτελεί ντροπή για το ελληνικό κράτος η λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών», τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, επισκεπτόμενος το Κέντρο Φιλοξενίας που λειτουργεί στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κορινθία.

Ο υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για δυστυχισμένους ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον κι έχουν αποτελέσει προϊόν εκμετάλλευσης από σύγχρονους λαθρέμπορους εγκληματίες, ενώ στο Κέντρο της Κορίνθου, όπως και σ' άλλες δομές στη χώρα, βρίσκουν φιλοξενία.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως «βεβαίως (η παράνομη μετανάστευση) αποτελεί ένα πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση κι όσο αποσταθεροποιείται η λεκάνη της Μεσογείου αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις». Πρόσθεσε ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας κάνουν φιλότιμες προσπάθειες. Δημιουργήσαμε νέο κλάδο μετανάστευσης, έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να διαβιούν αξιοπρεπώς».

Υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, δίνουν ένα μεγάλο αγώνα και οι σύμμαχοί μας και φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, θα καταλάβουν ότι στην προσπάθεια αυτή πρέπει να βοηθήσουνε. Πρέπει να είναι συμμέτοχοι, γιατί τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι με σύνεση, ανθρωπιά και συναίσθηση του καθήκοντος, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Επιπλέον είπε πως όσοι από τους δύστυχους μετανάστες είναι πρόσφυγες και προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, εξετάζεται η κάθε περίπτωση και δίνεται άσυλο, για όλους δε τους υπόλοιπους που είναι οικονομικοί μετανάστες, σημείωσε πως είναι αδύνατο να τους φιλοξενήσουμε, γι' αυτό και γίνονται προσπάθειες με τις δομές στους χώρους υποδοχής να επαναπροωθηθούν στη χώρα τους.

Ήδη ανέφερε ο κ. Κικίλιας από το Κέντρο της Κορίνθου, 450 μετανάστες έχουν επαναπροωθηθεί στη χώρα τους και γίνεται προσπάθεια για τους υπόλοιπους, ενώ τόνισε πως «όταν δοθεί η δυνατότητα, θα δούμε ρεαλιστικά τι μπορούμε να κάνουμε για μεταφορά του Κέντρου σε μια άλλη τοποθεσία».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κόρινθο συνοδευόμενος από το γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, υποστράτηγο Βασίλη Γεωργακόπουλο, είχε διαδοχικές συναντήσεις με το μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, το δήμαρχο της πόλης Αλέξανδρο Πνευματικό, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλη Νανόπουλο και προήδρευσε σύσκεψης στην Αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Γιόβα, των βουλευτών Χρήστου Δήμα και Κώστα Κόλλια, του αστυνομικού διευθυντή Κορινθίας ταξιάρχου Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου και ανώτατων αξιωματικών, ενώ συναντήθηκε και με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών όπου άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, τον ενημέρωσε για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία τάσσονται κατά της λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο παλαιό στρατόπεδο της πόλης. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας, η οποία καταργήθηκε.

Επιπλέον, ο κ. Πνευματικός ζήτησε από τον υπουργό να ληφθούν μέτρα και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της αστυνομίας στην περιοχή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα.

Ο υπουργός είπε ότι κατανοεί τα προβλήματα που του έθεσε ο δήμαρχος Κορινθίων και οι δύο άνδρες έκλεισαν ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, να συζητήσουν αναλυτικότερα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία της Κορίνθου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος, ζήτησε κι αυτός ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης σε προσωπικό και εξοπλισμό και κυρίως αναφέρθηκε στο θέμα της απομάκρυνσης του κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών από την Κόρινθο, αναπτύσσοντας την πάγια θέση του Επιμελητηρίου και άλλων φορέων, για την παραχώρησή του παλαιού στρατοπέδου στο Δήμο Κορινθίων, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved