ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Συνέχιση της φοροδιαφυγής ο προϋπολογισμός του 2015

ΚΚΕ: Συνέχιση της φοροδιαφυγής ο προϋπολογισμός του 2015

Το ΚΚΕ εκτιμά δε ότι θα υπάρξει «φοροεπιδρομή» και το 2015, οδηγώντας, όπως τονίζει, σε επιπλέον επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών κατά 1,5 δισ. ευρώ

«Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 αποτυπώνει τον στόχο της κυβέρνησης για συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης και επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού σήμερα στη Βουλή.

«Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με βάση του νέους πιο αυστηρούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας που καθορίζονται από τη νέα οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε., δηλαδή από το μνημόνιο διαρκείας που αφορά όλα τα κράτη – μέλη της» τονίζει το ΚΚΕ και σχολιάζει πως τα βάρβαρα μέτρα, οι φόροι και τα χαράτσια θα συνεχιστούν.

Εκτιμά δε ότι θα υπάρξει «φοροεπιδρομή» και το 2015, οδηγώντας, όπως τονίζει, σε επιπλέον επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών κατά 1,5 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που για τα φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις προβλέπεται νέα μείωση κατά 100 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης αναφέρει ότι παρά την αύξηση των φορολογικών εσόδων, προβλέπεται και νέα μείωση των χρηματοδοτήσεων για την παιδεία, υγεία, τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τους ΟΤΑ.

Σχετικές ειδήσεις